Skip to main content

Rețetă: Înghețată vegană "Frozen Madness"



        Cum ar spune unii, acesta poză este întruchiparea uneui fabulos desert, este ceea ce se numește best of vegan. Da, da, atât înghețata, cât și baza sunt vegane, sunt o alternativă sănătoasă dacă ne raportăm la înghețata din comerț. Pentru mine, înghețata aceasta e divină și, din moment ce a trecut cu brio de mama...ei bine, asta spune multe. I-am spus Frozen Madness, deoarece chiar este o nebunie, care-ți dă peste cap papilele gustative.


Înghețata de fructe de pădure:

– 300 gr  mure congelate
– 300 ml lapte de cocos( sau de cânepă, migdale, caju)
– 3 sau 4 linguri ulei de cocos
– 150 gr nuci braziliene( sau cocos, pulpa rămasă de la prepararea laptelui)
– 2 linguri miere(sau sirop de arțar, de stevie, curmale)
– un varf de sare

P.S. Pentru stratul alb, se folosesc ingredientele de mai sus, cu excepția fructelor de pădure. In loc de fructe, se folosesc semințele de la o păstaie de vanilie.


Mod de preparare:
Ingredientele se blendează bine.La final se adaugă uleiul de cocos. Cel mai bine ar fi să rezulte o compoziție foarte fină.
Se toarnă compoziția într-un recipient și se dă la congelator.

Pentru sos aveți nevoie de:
- o lingură de miere
- o lingură de ness
- o lingură de cacao sau pudră de roșcove(carob)
- o lingură de apă
Pur și simplu se amestecă ingredientele cu o lingură.


Baza desertului constă în biscuiți cu arahide homemade( rețeta în curând, promit), iar ciocolata presărată  este tot homemade.






Comments

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)





Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …