Skip to main content

Rețetă: Ciocolată raw vegan

Ingrediente:
- 60 de grame carob(sau cacao)
- 60 de grame pudră proteică cu gust de ciocolată
- 60 de grame cafea(sau lapte de cocos, apă, lapte de migdale)
- 40 de grame semințe de in măcinate fin
- ulei de cocos(2-3 linguri, maximum 4)
 Opțional: sirop de curmale/ miere pentru a îndulci ciocolata.

 Mod de preparare:
1. Se amestecă într-un bol ingredientele uscate.(Dacă nu doriți să folosiți pudră proteică, adăugați aceeași cantitate de carob în locul acesteia).
2. În alt bol se amestecă îngredientele lichide.
3. Peste ingredintele uscate se adaugă cele lichide.
4. La final se adaugă uleiul de cocos si se omogenizeză bine.


Eu am așezat totul în forme de silicon și le-am dat la congelator până s-au întărit bine.





Comments

  1. Sună delicios! Îmi place că ai dat multe alternative, în cazul în care nu avem un ingredient, îl putem înlocui. ^^

    ReplyDelete
  2. Arata destul de interesant dar si delicios in acelasi timp poate imi voi lua inima in dinti si voi incerca si eu sa pregatesc o astfel de ciocolata, raman uimita de retetele tale raw vegan. Pupici

    ReplyDelete
  3. Malina trebuie sa incerci. Nu pierzi nimic, poate castigi ceva, poate iti place si vei continua sa o prepari. E prea simpla ca sa dea cineva gres. :) Ma bucura faptul ca te atrage!

    ReplyDelete
  4. Multumesc mult! Din pacate, nu toti avem/ne permitem unele ingrediente, asa cum nici eu nu imi permit sa cumpar anumite alimente. Dar e bine sa investesi in alimente pe care le poti utiliza la multe preparate(dulci, sarate). Stiu cum este sa citesti o reteta si sa vezi ca nu ai nici 80% din ingrediente. Eu incerc sa folosesc ceva la care are acces toata lumea...ceva simplu, ieftin si bun.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)





Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …