Friday, June 02, 2017

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:


- 1 cană făină integrală de orez
- 1 cană făină de ovăz
- 2 căni de nuci
- 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame)
- 1/2 cană ulei de măsline
- 2 lg-ițe praf de copt
- un praf de sare
- 2 lg îndulcitor (opțional)
- 1 cană apă minerală
- 2 lg pudră de cacao
- 1 lg esență de rom
- arahide coapte pentru decor
- topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)






Mod de preparare:


1. Amestecați într-un bol toate ingredientele.
2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta.
3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați că fiind o negesă vegană, aceasta o să fie umedă, nu uscată)
                                    4. Lăsați negresa să se răcească la temperatura camerei înainte să o tăiați.






EN:

     Easiest recipe ever stolen from my mom. I tried it many many times and I was super pleased with the result. You only need the ingredients, a cup/ a mug for measuring and a bowl to mix everything in. The only thing that matters is using the same mug for measuring and the rest is history :)

Ingredients


- 1 cup whole rice flour
- 1 cup oats flour
- 2 cups roughy chopped nuts
- 1 cup jam ( I used aprox 400 gr) 
- 1/2 cup olive oil
- 2 tsp baking powder
- a pinch of salt
- 2 tbp sweetener ( optional)
- 1 cup sparkling water
- 2 tbsp cacao powder
- 1 tsp rum essence
- home made baked peanuts ( to decorate )
- coffee topping ( 1 tbsp instant coffee, 1 tbsp dates syrup or any other sweetener, a little bit of water)


Directions:

1. Stir everything in a bowl.
2.Put a little bit of olive oil onto a tray ( or maybe cooking spray, it's up to you), set a baking sheet onto it and spread the mixture eavenly.
3. Bake for 40 minutes in a preheated oven ( Use a toothpick, if you insert it into the center of the brownie, it should come out clean but don't forget it's a vegan brownie so it will be moist not dry)
4. Allow it to cool to room temperature before slicing it



No comments:

Post a Comment