Skip to main content

Rețetă: Clătite cu cocos. Coconut pancakes

  RO:


    Să mă încoroneze cineva Regina Clătitelor. Nu sună foarte drăgut, dar nu m-aș supăra, zău că nu, prea în ultima vreme am ținut-o dintr-o rețetă de clătite în alta. Trebuie să mă înțelegeți totuși, când știi că te poți bucura de un preparat gustos și sănătos... de ce să nu faci asta? V-am spus în ultima postare că făina de orez mi-a făcut viața mai bună. Am încercat-o prima dată pentru că nu are gluten, dar am văzut că se pretează la multe rețete și că se comportă aproape precum făina albă (și știm cu toții că făina albă face prăjiturile bune, nu neapărat sănătoase, dar bune). Zilele trecute am pregătit niște brioșe și, Doamne ajută, au fost bune rău.
     Pentru moment să vedem cum sunt clătitele astea cu fulgi de cocos. Eu spun că foarte bune. Nu știu de ce nu am încercat această combinație până acum, însă nu este niciodată prea târziu să descoperi lucruri noi. Trebuie să vă mărturisesc faptul că în general nu îndulcesc nicio compoziție, fie ea de clătite, fie de prăjituri.  Pur și simplu nu simt nevoia de a face asta, mai ales că pot oricând (când vine vorba de clătite, spre exemplu) să pun miere la final, dar asta nu înseamnă că voi nu puteți să folosiți orice îndulcitor doriți. La fel și cu diverse arome, folosiți mereu ce vă place, adaptați rețeta după propriile preferințe.
     Așadar, cocos, miere, rodie și clătițe pe care le veți înfuleca pe nerăsuflate.


Ingrediente:

1 cană apă
2/3 cană făină de orez
1/3 fulgi de cocos
2 lg esență de vanilie
2 ouă
2 lgț praf de copt
un praf de sare
3 lgț ulei de cocos topit (este opțional, dar îi conferă aceea gust untos)

 Mod de preparare: 
1. Într-un bol amestecați: făina de orez, fulgii de cocos, praful de copt și sarea.
2. În alt recipient bateți ouăle cu o furculiță, apoi adăugați apa, esența de vanilie și uleiul.  
3. Adăugați treptat ingredientele uscate peste cele umede, omogenizând foarte bine.
4. Turnați compoziția cu un polonic într-o tigaie de clătite (sau una normală), lăsați-le până când apar mici bule pe deasupra, întoarceți-le și sunt gata de savurat.

Eu am pus miere pe deasupra turnului de clătite și rodie care, după părerea mea, a mers perfect!




EN:

     Don't really have time to translate everything so here you have the ingredients the recipe but just in case... I said I should be names The Queen of Pancakes because since I discovered rice flour I live for pancakes :))

Ingredients:

1 cup water
2/3 cup rice flour
1/3 cup coconut flakes
2 tbsp vanilla essence
2 eggs
2 tbsp baking powder
a pinch of salt
3  tbsp coconut oil (you can skip it but gives that buttery flavor)
How to:
1. In a  bowl mix: rice flour, coconut flakes, baking powder and  salt.
2. In another bowl  beat the eggs with a fork then add water, vanilla essence and oil. 
3. Add gradually the dry ingredients to the wet ones and mix until well combined.
4. Cook it on a medium heat in a non stick pan.

  


Comments

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)





Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …