Skip to main content

Rețetă: Gofre cu vanilie și cafea

   RO:

    Faptul că mai este puțin și cartea mea o să vadă lumina tiparului este un motiv potrivit și întemeiat să pregătesc ceva bun. Acum recunosc, am mâncat și niște cartofi prăjiți, plus o pungă de pufuleți, dar trebuie să revin cu picioarele pe pământ și să mă ocup de ce știu mai bine: dulciuri sănătoase.
     Așa m-am trezit eu cu un turnuleț de gofre calde și bune, cu un sos de ciocolată demențial, dens, minunat peste care am adăugat unt de arahide și fructe din belșug. Și să nu mai vorbim de aroma de vanilie răspândită în toată casa. O nebunie, vă zic eu! Ah, și ce-i mai important, în lipsa unor ingrediente, am folosit doar ce am avut prin casă, dar rezultatul tot a fost uimitor.
     Sosul de ciocolată îl voi posta zilele acestea, deoarece nu trebuie să pierdeți ocazia de a mânca așa bunătate.

 
Ingrediente:

- 5 albușuri
- 180 de grame făină de ovăz
- o linguriță praf de copt rasă
- 75 ml apă

- o lingură de ulei de cocos/ măsline
- o linguriță de cafea instant de cerelale (se poate folosi cafea normală) 
- 2 linguri esență de vanilie

Mod de preparare:

1. Albușurile se bat puțin cu furculița, apoi se adaugă jumătate din cantitatea de apă.
2. Se adaugă treptat făina de ovăz și praful de copt, apa rămasă și uleiul, esența și cafeaua, urmând să omogenizați ingredientele.
3. Veți obține un aluat consistent.

      Eu am folosit aparatul de gofre, dar aluatul poate fi folosit și pentru clătite, până la urmă nu contează forma, ci gustul.
     Dacă considerați că aluatul devine mai gros pe parcurs, mai adăugați apă.
     Cine dorește poate adăuga diverse arome în aluat: esențe, coajă de lămâie, scorțișoară, orice vă place.



EN:

     I had to celebrate a little bit because in a few weeks my baby book will be out. Yup, I will publish my first book and I'm beyond happy. I ate some fries last night but it's time to go back to reality. So I made healthy waffles, a tour as you can see with banana coins, strawberries, chocolate sauce (a healthy version that I'm going to post it soon) and peanut butter, 'cuz peanut butter it's life, duh! :))

Ingredients: 

- 5 egg whites
- 180 gr oat flour 
- 1 tbsp baking powder
- 75 ml water
- 1 tbs coconut/olive oil
- 1 tbsp instant coffee
- 2 tbs vanilla essence


How to:

1. Whisk you egg whites and then add half of your water.
2. Add gradually: the oat flour, baking powder, water, oil, vanilla essence and instant coffee and mix it very well until the ingredients are combined.
3. You'll get a thick batter.

I used an waffles maker but you can cook it in a non stick pan.
If the batter is thicker and thicker add a little bit more wter.
Fell free to add more flavours in the batter!



Comments

  1. My, oh my :O Deja îmi plouă în gură ^^” Noroc că se fac super simplu *.* Cred că o să încerc și eu.
    xx

    ReplyDelete
  2. Chiar sunt simple!
    Astept sa-mi spui cum sunt daca incerci! :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)





Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …