Skip to main content

Rețetă: "Brioșe Bounty" (raw vegan)

     Batoanele Bounty erau printre preferatele mele. Timpul a trecut, nu mai consum acele batoane din comerț, dar asta nu înseamnă că nu mă pot bucura de gustul de cocos dulce, acompaniat de ciocolată. Nu, de fapt, prepararea acestui deliciu  nu este absolut deloc dificilă. Nici nu aveți nevoie de multe ingrediente. Așadar, nu tu mult timp de preparare, tu nu ingrediente dubioase precum cele găsite în comerț, nu tu compromisuri în ceea ce privește gustul. Ce poate fi mai frumos? O să las pălăvrăgeala deoparte și voi scrie rețeta.

Ingrediente:

- 150 de grame fulgi de cocos
- 6 lingurițe de apă
- 2 lingurițe îndulcitor (agave, stevie, arțar; pentru cei care nu sunt vegani se poate folosi miere )
- 12 linguri ulei de cocos
- pudră de roșcove sau cacao

Mod de preparare:

1. Transformați fulgii de cocos într-o făină în robotul de bucătărie.
2. Într-un bol amestecați făina de cocos, îndulcitorul, apa.
3. Uleiul de cocos se amestecă împreună cu pudra de roșcove. (Dacă uleiul este într-o stare solidă, acesta trebuie încălzit).
4. Turnați ciocolata (uleiul de cocos și pudra de roșcove) în formele de silicon și lăsați să se răcească.
5. Adăugați din compoziția de cocos.
6. Turnați iar ciocolată pentru a acoperi totul.

      Se poate vedea că eu nu am așteptat să se răcească ciocolata din forme, astfel încât, atunci când adăugați compoziția de cocos, aceasta s-a împrăștiat pe margini, dar nu-i bai.
     Dacă nu aveți ulei de cocos, doar topiți ciocolată neagră (peste 75% cacao) și înlocuiți.
     Eu am adăugat într-unele mentă și au fost minunate.





Comments

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)





Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …