Skip to main content

Rețetă: Rawnola cu fructe pentru dimineți de toamnă



     Nu avem mereu timp să ne bucurăm de prima masă a zilei. Majoritatea persoanelor pe care le cunosc spun acest lucru. Știu că este adevărat, că mulți sunt ocupați, dar mulți nu mănâncă dimineața din obișnuință: e mult mai ușor să cumperi doi covrigi și să bei o cafea, corect? Cu mulți ani în urmă eram convinsă că masa de dimineața mă va face să mă simt rău, mai ales că mă trezeam la ora cinci, așa că nu acceptam în ruptul capului să mănânc ceva. Mergeam pe principiul: e prea devreme să mănânc, mă voi simți prea rău, bla,bla,bla! Asta e total neadevărat! Da, e posibil să te simți ciudat la început(dacă procedezi cum procedam eu), în primele zile, dar este nevoie de o perioadă pentru ca trupul tău să se obișnuiască cu această schimbare. Obiceiurile ți le educi, doar că trebuie să îți educi creierul întâi. Micul dejun este cel mai important, având în vedere că îți trezește corpul, te pune în funcțiune, îți dă energie și o stare de bine.
     Acesta este un exemplu de mic dejun rapid. Pentru rawnola ai nevoie de: semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, semințe de in râșnite, fulgi de ovăz, nuci(toate sunt crude), miere și apă cât să lege puțin compoziția. Eu am adăugat  fructe(banană și struguri), dar aveți posibilitatea să înlocuiți fructele cu iaurt sau chiar să mâncați rawnola ca atare. Nu durează nici nici minute să pregătiți totul și, dacă sunteți pe fugă, puneți totul într-o cutie alimentară și mâncați pe drum(deși nu este bine să mâncați în timp ce faceți altceva).


     P.S Fructele nu se combină cu nimic/ fructele acide se combină doar între ele/ fructele dulci nu se combină cu nimic. Știu asta, dar nu uitați să țineți cont de organismul vostru. Eu pot consuma fructe cu cereale, mă simt foarte bine și am energie, însă sunt persoane care nu suportă combinația. Voi știți mai bine!

     P.S E o masă destul de calorică și bogată în fructoză. Puteți reduce cantitatea de fructe și cantitatea de semințe crude sau puteți înlocui bananele și strugurii cu fructe de pădure, mere.

     P.S. Sunt două exemple: o farfurie drăguță din punct de vedere estetic și una haotică. Eu merg pe varianta haotică în general.






Comments

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)





Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …