Skip to main content

Rețetă: Biscuiți cu arahide și curmale

       Am încercat această rețetă în preajma Paștelui; în caietul meu cu rețete(unde scriu tot felul de bazaconii și am norocul ca unele să devină chestii gustoase) am notat ingredientele pe care le aveam la îndemână acasă și, pentru fiecare am încropit o rețetă. A trebuit să aleg ceva care se prepară rapid și nu necesită multe alimente, iar rezultatul m-a surprins și pe mine. Se întâmplă să încerc ceva nou și să fie un eșec total, însă nu a fost cazul, iar acest lucru chiar m-a bucurat. Nu știu dacă e vorba de noroc, de ușurința rețetei, de ingrediente sau mai știu eu eu; un lucru e sigur: experimentez o bucurie fantastică atunci când rezultatul e bun de tot.
     Acești biscuiți sunt, cu adevărat, simpli și gustoși. Aroma pregnantă de arahide coapte face toți banii, textura vă va plăcea enorm, datorită dualității sale: exteriorul este ferm, crocant, dar interiorul este gumos, iar sarea face ca gustul dulceag să fie extrem de bine reliefat.


Ingrediente:
- 100 de grame fulgi de ovăz
- 200 de grame de arahide crude
- sare
- apă( câteva linguri, cât să lege compoziția)
- miere (sau alt îndulcitor pentru varianta vegană)


Mod de preparare:
- Așezați arahidele într-o tavă, pe o hârtie de cop și lăsați-le să se rumenească.
- Râșniți fulgii de ovăz și alunele coapte până obțineți un fel de făină.
- Într-un bol: mixați făina(arahidele și ovăzul râșnit), sarea, apa și mierea(eu am adăugat o linguriță de miere și una de sare, dar veți folosi ingredientele în funcție de gustul vostru).
- Împărțiți compoziția în cantități mici și formați gogoloaie.
- Așezați prăjiturile pe o hârtie de copt, unsă cu puțin ulei,  în tavă, și apăsați ușor peste ele pentru a le aplatiza.
- Lăsați prăjiturile la cuptor până ce sunt ferme la exterior.

    Eu am adăugat și curmale, după cum vedeți în poza.







Comments

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)





Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …