Skip to main content

Recenzie: Fărâme de șoapte de Amie Kaufman și Megan Spooner


 
Mulțumesc foarte mult editurii Trei pentru șansa de a lectura acest volum minunat.

RECENZIE: 
 
     Un volum uimitor în care lupta principala este cea interioară; sentimente contradictorii, principii distruse, o realitate distorsionată, alegeri dificile, trădări, oameni pierduți pentru totdeauna în vârtejul minciunilor, toate se împletesc cu ritmul alert al volumului Fărâme de Șoapte.
     Jubilee Chase sau Lee, așa cum este numită de subalternii ei, este căpitan și face parte din forțele trimise pe Avon să-i supună pe coloniștii rebeli ai acestei planete terraformate. Inteligența, abilitatea, duritatea, deciziile drastice, atitudinea bărbătească au transformat căpitanul într-un nume de temut, cunoscut de coloniștii rebeli. Aparența este bine susținută de comportamentul lui Jubilee, care pare a fi de piatră, însă adevărul nu este acesta. Jubilee a crescut pe Verona, iar experiența trumatizantă trăită la o vârstă fragedă a determinat-o pe aceasta să adopte un alt comportament, dar și altă atitudine față de viață și ceea ce o înconjoară. Ea este soldatul cunoscut pentru faptul că nu o afectează Furia, iar unii spun că se întâmpla asta, deoarece ea nu are inimă sau sentimente.


     Flynn conduce revolta împotriva corporatiștilor care nu și-au respectat promisiunea de a transforma planetele ospitaliere în unele pe care se poate trăi; este un tânăr calculat, ce nu consideră că pentru a învinge este nevoie de forța fizică și nu dorește să amplifice starea de război în care se află cele două tabere. El crede că cineva împiedică dezvotlarea planetei, iar in ritmul acesta Avon nu va trece cu succes de inspecția planetară și nu vor fi declarați independenți. Viața pentru coloniștii rebeli, pentru oameni este îngrozitoare, întrucât nu există condiții bune, nu există ceva care să le facă viața mai ușoară. Dezvoltarea planetei este, aproape, insesizabilă. Nimic nu se schimbă, iar Flynn dorește să acționeze în privința asta.


     Atât Jubilee, cât și Flynn își cunosc teritoriul, astfel că sunt capabili să se descurce în orice situație. E unul dintre aspectele care mi-au plăcut mult, aceea siguranță pe care o aveau în general. Și acțiunea. Nu prea aveau șansă să tărăgăneze lucrurile, întrucât mereu se întâmpla ceva ce tulbura liniștea celor două tabere. Diferențele dintre cele două personaje sunt, pur și simplu, foarte bine puctate și tocmai ele constituie un motiv de apropiere. Cu cât se cunosc mai mult, cu atât au impresia că nu știu nimic unul despre celălalt. Foarte frumosă mi s-a părut fluiditatea poveștii și a idilei dintre cei doi. Sincer, au fost multe momente care au spulberat orice șansă de a se dezolva o poveste de iubire; după unele scene îți este foarte greu să crezi că se poate înfiripa ceva între Jubilee și Flynn.
Așa mult aș vrea să vă povestesc despre acele pasaje infiltrate în poveste, despre vise și acele șoapte, dar vreau să citiți și voi cartea, să descoperiți lumea din acest volum. Dacă v-a plăcut Cioburi de stele, trebuie să vă placă și acest volum mult mai alert și mai emoționant.


Comments

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)

Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …