Skip to main content

Rețetă: Biscuiți cu banane

Ingrediente:
- 2 banane coapte, strivite
- 200 de grame de ovăz
- 80 de grame de fulgi de nucă de cocos
- 3 linguri de semințe de floarea soarelui crude, mărunțite
- 1 lingură de semințe de in mărunțite
- o lingură de pudră de roșcove
- miere
- apă

1.Bananele strivite se amestecă împreună cu ovăzul și fulgii de nucă de cocos(reiese o compoziție relativ moale, lipicioasă, dar se poate lucra cu ea; dacă doriți o compoziție mai tare, adăugați mai mulți fugi de ovăz sau de cocos).
2.Luați părți din compoziție cu o lingură și așezați-le într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei de măsline
3.Nu se turtesc, lăsați-le așa cum sunt, dar faceți o mică gaură în mijloc(cu degetul, spre exemplu).
4.Se coc până devin aurii( nu știu timpul de coacere, nu am fost atentă, însă, cum depinde de cuptorul fiecăruia, trebuie să le lăsați până devin aurii).
5. Lăsați-le la răcit.
6. Mijlocul biscuiților se umple cu o compoziție realizată din: semințele de floarea soarelui, semințele de in, mierea, pudra de roșvoce și apa(seamănă cu rețeta de ciocolată, însă am exclus unele ingrediente, iar aceasta e mult mai lichidă).





Comments

  1. Și rețeta asta arată delicios! Eu astăzi am încercat să fac o budincă cu semințe de chia și a ieșit...binișor, cred. Am să caut mai multe rețete cu chia până o găsesc pe preferata mea! Totuși, cred că până acum cel mai mult îmi place să o adaug sucurilor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc! Gabi, trebuie doar sa asesti aromele care iti plac tie si sa le combini, astfel incat preparatul sa aiba un gust bun. In plus, trebuie sa te obisnuiesti cu aceea consistenta a semintelor chia. Prima data, poate nu e wow, dar te obisnuiesti, mai ales ca ele nu au niciun gust; ele capata gustul pe care il doresti tu. :)

      Delete
  2. Arata foarte bine :D Unde gasesc pudră de roșcove si seminte crude de floarea soarelui?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gasesti la plafar, dar si in supermarket. (Pudra de roscove are gust de cacao, dar are si o aroma aparte.)

      Delete
  3. Doamne, cat de bine arata biscuitii astia!! :3

    ReplyDelete

Post a Comment