Skip to main content

Rețetă: Biscuiți cu banane

Ingrediente:
- 2 banane coapte, strivite
- 200 de grame de ovăz
- 80 de grame de fulgi de nucă de cocos
- 3 linguri de semințe de floarea soarelui crude, mărunțite
- 1 lingură de semințe de in mărunțite
- o lingură de pudră de roșcove
- miere
- apă

1.Bananele strivite se amestecă împreună cu ovăzul și fulgii de nucă de cocos(reiese o compoziție relativ moale, lipicioasă, dar se poate lucra cu ea; dacă doriți o compoziție mai tare, adăugați mai mulți fugi de ovăz sau de cocos).
2.Luați părți din compoziție cu o lingură și așezați-le într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei de măsline
3.Nu se turtesc, lăsați-le așa cum sunt, dar faceți o mică gaură în mijloc(cu degetul, spre exemplu).
4.Se coc până devin aurii( nu știu timpul de coacere, nu am fost atentă, însă, cum depinde de cuptorul fiecăruia, trebuie să le lăsați până devin aurii).
5. Lăsați-le la răcit.
6. Mijlocul biscuiților se umple cu o compoziție realizată din: semințele de floarea soarelui, semințele de in, mierea, pudra de roșvoce și apa(seamănă cu rețeta de ciocolată, însă am exclus unele ingrediente, iar aceasta e mult mai lichidă).





Comments

  1. Și rețeta asta arată delicios! Eu astăzi am încercat să fac o budincă cu semințe de chia și a ieșit...binișor, cred. Am să caut mai multe rețete cu chia până o găsesc pe preferata mea! Totuși, cred că până acum cel mai mult îmi place să o adaug sucurilor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc! Gabi, trebuie doar sa asesti aromele care iti plac tie si sa le combini, astfel incat preparatul sa aiba un gust bun. In plus, trebuie sa te obisnuiesti cu aceea consistenta a semintelor chia. Prima data, poate nu e wow, dar te obisnuiesti, mai ales ca ele nu au niciun gust; ele capata gustul pe care il doresti tu. :)

      Delete
  2. Arata foarte bine :D Unde gasesc pudră de roșcove si seminte crude de floarea soarelui?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gasesti la plafar, dar si in supermarket. (Pudra de roscove are gust de cacao, dar are si o aroma aparte.)

      Delete
  3. Doamne, cat de bine arata biscuitii astia!! :3

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)





Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …