Skip to main content

Recenzie: Testul fierului de Cassandra Clare și Holy Black


 RECENZIE:

        Imaginația Cassandrei Clare și a lui Joly Black a fuzionat, rezultând o lume magică, în care elementele primordiale își dezlănțuie puterea cu ajutorul unor magi în devenire-copii talentați, înzestrați cu putere, în general, dobândită din familie. Creația lor este fantastică, descrierea te lasă fără grai și te determină involuntar să-ți imaginezi că tu ești în locul personajelor și admiri, cu stupefacție, Magisterium. Figurile de stil redau cu exactitate școala subterană unde sunt îndrumați acești copii talentați, iar seriozitatea stranie în care este îmbrăcată această magie străveche produce un val de întrebări în mintea cititorului.

        Callum Hunt știe, de la tatăl său,  câteva lucruri despre magie: este periculoasă, este înșelătoare, este mortală și de aceea trebuie să te ferești de ea. Deși cunoaște acestea, el este obligat să participe la Testul Fierului și e convins că o să fie eliminat. Terminând pe ultimul loc, cu cel mai slab punctuj, lui Call nici nu-i trecea prin gând că Maestrul Rufus îl va alege ca fiind o parte din echipa pe care o s-o pregătească. Alături de Aaron și Tamara el se simte nesigur, cei doi fiind familiarizați cu magia.

        Call a fost mereu respins de societate, deoarece aspectul său fizic lasă de dorit- piciorul lui este vătămat și merge șchiopătând-, iar caracterul lui acid, mustind a ironie nu l-a ajutat să găsească un grup de oameni care să îl accepte. Nici în Magisterium situația lui nu este mai bună: este foarte greu pentru el să relaționeze cu alți copii,  să fie prieten cu cineva, mai ales că este conștient de slăbiciunile lui. Însă, Call evoluează, iar evoluția lui este mai mult decât evidentă. Din băiețelul de doisprezeci ani, ce-și construise o carapace pentru a se proteja de ura celor din jur, Call devine un băiat care nu se teme să înfrunte puterea magiei și este gata să-și protejeze prietenii în orice circumstanță. Aproprierea lui de Tamara și Aaron este treptată și firească, nu se produce brusc. Cei care îl considerau o piedică, un băiat inutil în lumea magilor s-au înșelat, întrucât Call se va transforma într-un adversar demn.

        Două dintre personajele care îl ajută pe Call să-și dezvolte caracterul sunt Tamara și Aaron.

        Tamara provine dintr-o familie de magi puternici, astfel încât se exercită o mare presiune pe ea, atât din partea părinților, cât și din partea surorii ei . Puternică, dar temătoare în ceea ce privește magia, Tamara nu dorește să comită aceleași greșeli ca ale surorii sale mai mari, ce s-a jucat prea mult cu magia și a  pierdut. Calculată, cu o atitudine rece și distantă(la început), Tamara este o fată bântuită de proprii demoni ai magiei.

        Aaron este unul dintre personajele care mi-au plăcut foarte mult; cred că este preferatul meu. Un băiat prietenos, blând, care nu-l disprețuiește pe Call din cauza dizabilității lui și care și-a păstrat umanitatea în ciuda trecutului său și a pierderii suferite. Nici Aaron nu a fost apropiat de Call încă din primele momente pe care le-au petrecut împreună, nu a dat dovată de naivitate sau de prietenie disimulată, dar totul s-a schimbat pe măsură ce s-a desfășurat acțiunea. Relația dintre el, Call și Tamara a fost una sinceră, bazată pe cunoaștere.

        Un roman minunat pentru copii, dar și pentru adulții care vor să evadeze într-o lume misterioasă, unde elementele(apă, aer, foc, pământ, haos) se luptă pentru supremație. Un decor fascinant, ce te intrigă datorită bizareriei, un trecut incert, o istorie care trebuie spusă, personaje care se confruntă cu forța magiei și un destin măreț.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)

Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …