Skip to main content

Rețetă: The "White and Pink" Crunchy Breakfast




        Pentru a sărbători venirea anotimpului răcoros, pentru a celebra aerul tomnatic am decis să mă bucur de culori în ciuda zilei de 1 septembrie. Da, toamnă, ai auzit bine, încă nu renunț la toate culorile naturii! Am vrut să vă arăt și vouă cum am început prima dimineață a toamnei, gândindu-mă că, poate, vă conving să faceți la fel. Unul dintre cele mai bune dejunuri pe care le-a cunoscut stomăcelul meu!

Ingrediente(pentru pahar)
- un iaurt grecesc(Olympus, un pahar de 150 gr)
- o linguriță de miere
- zmeură

Mod de preparare:
Mierea se amestecă bine cu iaurtul și apoi se asamblează totul în pahar(foarte greu, nu?)


Ingrediente(pentru biscuiți)
- 2 banane coapte
- 200 de grame fulgi de ovăz
- 80 de grame fulgi de cocos

Mod de preparare:
1. Se pasează bananele cu o furculiță și se amestecă împreună cu fulgii de ovăz și fulgii de cocos până când această compoziție se întărește(să nu fie ca stânca). Destul de tare încât să poată fi modelată, să nu fie o compoziție lichidă, nu ca o pastă.
2. Se pune o hârtie de copt în tavă, se unge cu ulei.
3. Apoi, se iau mici bucăți din compoziție și se pun în tava de copt, presându-le foarte puțin(foarte puțin, nu le turtiți) cu furculița.
4. Se dă tava la cuptor timp de 25 de minute, dar poate varia în funcție de cuptor.
5. Biscuiții trebuie să fie arămii.















Comments

  1. Arată super delicios! :) Chiar vreau să te întreb de când ai început să mănânci sănătos și care sunt alimentele principale pe care le consumi. Felicitări pentru rețetă! :D

    ReplyDelete
  2. Mulțumesc!
    Cred că am început să mănânc și alimente sănătoase în urmă cu doi ani și ceva. Nu mănânc mereu sănătos, e destul de costisitor, dar sunt anumite alimente la care nu renunț niciodată, pentru că îmi plac prea mult. Mănânc mult avocado(avocado pe felii de pâine integrală prăjită, cu felii de roșii peste), fructe de toate felurile, mai ales vara, chefir/iaurt(dar nu exagerez), fulgi de ovăz, semințe de floarea sorelui crude. consum, în general, orice, însă destul de multe legume sezoniere. Vară nu pot mânca pește sau carne, nu îmi cere organismul...

    ReplyDelete
  3. Tocmai m-ai facut sa salivez pe laptop :)))

    ReplyDelete
  4. Arata foarte ispititor! :3
    Nu vrei sa vii si la mine acasa, sa ma imbii cu mancare sanatoasa?? (nu ca as manca doar chestii care-mi dauneaza) Dar, daca as avea pe cineva langa mine, care sa-mi arate niste retete asa de simple si delicioase si mai ales atat de placute ochiului, mai ca m-as apuca si eu de ele. :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)





Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …