Skip to main content

Concurs Librex- Cioburi de Stele de Amie Kaufam și Megan Spooner


        Începând de azi puteți participa la un nou concurs, realizat cu sprijinul librariei online Librex. Premiul oferit de libraria online Librex. este cartea Cioburi de stele de Amie Kaufam și Megan Spooner.

        Cerințe:
1.Urmariti blogul prin GFC
2. Dați like paginii de facebook Healty Reading
3.  Dati like paginii de facebook Librex
4.  Distribuiti (share) concursul pe facebook
5. Spuneți-mi în maxim 5-10 rânduri cum credeți că ar arăta planeta pe care ajung cei doi protagoniști.
 
Lăsați un comentariu cu numele cu care ati dat like facebook-ului librariei online Librex și paginii de facebook a blogului, link-ul share-ului si numele cu care urmariti blogul prin GFC.
Concursul începe azi, pe 23 septembrie și se va termina pe 25 octombrie. Castigatorul va fi anuntat in data de 24 octombrie.

Multumesc librariei online Librex pentru acestă carte si pentru sponsorizarea acestui concurs.
Cartea poate fi comandată de pe libraria online Librex , mai exact de AICI

Comments

  1. GFC: Rose Hathaway
    Fb: Teo AnNa
    Share: https://www.facebook.com/Teo.Rose.Hathaway/posts/823282347722356

    Nu am citit cartea, deci habar n-am cum arata planeta pe care ajung protagonistii nostri. Totusi, din cate am inteles, Pamantul a fost epuizat de resurse, iar astfel a inceput colonizarea altor planete. Tinant cont de acest fapt, imi imaginez planeta pe care ajung cei doi protagonisti ca fiind una prospera, plina de resurse si noi oportunitati.
    Nu stiu daca ce am zis aici are vreun sens sau vreo legatura cu cartea (dupa cum am mai spus, nu am citit-o), insa tinand cont de ce am auzit despre carte, asta e parerea mea. :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. GFC: Malina
    FB: Ginju Malina
    Share:https://www.facebook.com/malinaginju/posts/82542356645565
    Imi doresc de ceva timp aceasta carte asa ca ma tot gandesc cam cum ar arata peisajul si persoonajele, Dupa pareea mea odata ce planeta este abia colonizata imi imaginez ca este planeta perfecta cu reguli stricte care au ca scop evitarea greselilor facute pe Pamant.

    ReplyDelete
  4. GFC: Dya Ciotmonda
    FB: Diana Ciotmonda
    Am dat share de pe profilul Ely Elena (nu știu de ce, dar nu pot pune link-ul, dar poți verifica să verifici)
    Nici eu nu am citit cartea, însă mereu am avut o pasiune pentru astrologie. Așa că, să-mi imaginez o planetă pe carte ar ajunge protagoniștii acestei cărți, e o provocare destul de interesantă pentru mine.
    Îmi imaginez acea planetă ca fiind, normal, una cu apă și resurse de hrană, cât și oxigen și alte lucruri indispensabile organismului uman.La început ar fi haos pe noua planetă, populația ar fi în scădere datorită resurselor necunoscute de om care se află aclo, dar tot haosul creat, ar fi, într-un final, calmat de un regim strict comunist. . Nu ar mai fi tări și continente la început, ci o singură națiune care să vorbească aceeași limbă, presupun că, cel mai probabil, aceea ar fi engleza. Tehnologia de pe acea planetă ar fi una extrem de avansată, toți oamenii fiind inteligenți, cu un orar strict. Cel mai probabil, oamenii ajunși acolo ar descoperi vreun soi de bacterii care trăiesc acolo, și, de ce nu, chiar și extratereștrii :D(bine, aici nu mă refer la omuleții verzi, cu antene și cu OZN-uri...sau poate la ei mă refer :)) ) Să presupunem că tehnologia omului a ajuns atât de avansată, încât ar exista anumite aparate care ar ajuta ființele umane să comunice cu cele extraterestre. Acești extratereștrii, la început ar fi neprimitori, iar rasa umană, ca de obicei, egoistă. Îmi imaginez un fel de război al raselor, sfârșit cu o „remiză” într-un final. Până la urmă omul ar accepta existența altei rase pe acea planetă, iar extratereștrii ar accepta faptul că trebuie să-și împartă „casa”cu alte ființe cu mult inferioare lor. Apoi, îmi închipui o împărțire în mod egal a planetei între rasa extraterestră și cea umană, ceea ce ar rezulta formarea unor 2 continente. Extratereștrii după un timp ar deveni mai prietenoși și ar învăța omul despre resursele planetei și tot ce trebuie știut despre acel nou necunoscut. Planeta ar primi într-un final și un nume, iar rasa umană ar continua să se dezvolte, de data această având o legătură mai apropiată cu natura, învătând din greșelile comise în trecut de o națiune care a fost ușor de manipulat. Oamenii ar continua să existe, total schimbați de data această, cu o mentalitate diferită, cu un mod diferit de a percepe lucrurile, având grijă de data aceasta de noua lor casă.
    Ce imaginație mai am și eu :)). Sincer, mă cam întristează faptul că gândirea mea rațională,în acest caz, nu exclude această opțiune în câteva milioane de ani. Dacă omul continuă la nesfârșit să-și distrugă propria planetă, atunci descoperirea unei alteia, măcar cu 10% din resursele acesteia ar fi un miracol pentru rasa umană. Dar ce vorbesc, totuși? :)) Acum sunt curioasă să văd pe ce planetă au ajuns protagoniștii cărții.:D

    ReplyDelete
  5. GFC: Gabi Gabriella
    FB: Gabriela Maj
    Share: https://www.facebook.com/gabriela.maj.549/posts/1487346848191521

    Cred că este o planetă foarte îndepărtată de a Terra, cu siguranță aflată într-un colț întunecat. Este o planetă populată de oameni diferiți fată de noi, oameni pentru care scopul vieții este fericirea, nu banii, casa sau mașina. Cred că planeta arată aproape ca a noastră, are multe mări frumoase, îngrijite și case simple, dar extrem de expresive. Cel mai probabil oamenii și-au păstrat stilul de viață încă de la început și au ales să nu modernizeze nimic, o planetă micuță, dar foarte frumoasă. Nu cred că există rețele de socializare sau alte minuni de genul, poate doar niște telefoane simple.

    Cred că mai sus am deschis planeta pe care mi-ar plăcea să mă refugiez din când în când. :)) Mulțumim pentru concurs, Cristina!

    ReplyDelete
  6. Gfc: Alexandru Baban
    FB: Baban Alexandru-Marian
    Share: https://www.facebook.com/baban.alexandrumarian
    Ar fi o planeta locuita de roboti, s-ar simtit singuri pe aceasta planeta.

    ReplyDelete
  7. Gfc: Andreea Ilie
    Fb: Ilie Andreea
    Share: https://www.facebook.com/ilie.andreea.583/posts/783804408329585

    O sa scriu ceva sub forma unei mini - povesti, deoarece n-am citit cartea! :)
    Din vremuri indelungate, exista o planeta de care putini stiau. Se numea Llarya. Aceasta avea o forma mai neobisnuita si era foarte mica. Daca aveai norocul sa o observi, micuta planeta se asemana, destul de ciudat, cu o stea, ce avea colturile cam tocite. Ca si culoare, era ceva intre alb, auriu, albastru si verde intunecat. Atunci cand vremea se inrautatea si nori grei se abateau peste Llarya, ploaia se asternea peste meleagurile ei sub forma de praf de stele. O legenda veche spune ca acesta putea sa-ti indeplineasca o dorinta, daca era folosit asa cum trebuie.

    Observ ca e total diferit de ce si-au imaginat cei mai sus. :)))
    Multumim mult de concurs!! :D

    ReplyDelete
  8. Gfc: Ema
    Fb: Ema Georgiana
    Share: https://www.facebook.com/ema.georgiana1985/posts/712148062195463

    N-am citit cartea, insa am citit recenzia ta. Si din recenzia ta cartea pare pur si simplu superba.
    Cum vad eu planeta? O vad asemanatoare cu Marte, o planeta rosie, cu cratere si pericole pentru Lilac si Tarver, cu pesteri, cu diverse creaturi, carora am vazut ca tu le-ai zis fiinte soptitoare si cu multe lucruri care pe ei ii inspaimanta.
    Ma gandesc la faptul ca pe acea planeta nu exista plante verzi, poate unele ramasite de uscaturi si de urme ale unei civilizatii demult trecute.
    Sunt curioasa daca seamana vreun pic imaginea mea cu descrierea din carte. :)


    Multumim pentru concurs!

    ReplyDelete
  9. gfc: alexa yoana
    fb: Алехандра Але
    share: https://www.facebook.com/byby.kykyy/posts/10202773057716177

    sunt total straina de cartile sf, insa imi doresc enorm de mult sa citesc "Cioburi de stele", mai ales ca este si distopie. Planeta pe care ajung cei doi protagonisti mi-o imaginez ca fiind un loc straniu, misterios, plin de pericole la tot pasul, o adevarata provocare pentru cei care vor sa supravietuiasca acolo, un loc in care vietuiesc fiinte stranii, greu de inteles, dar in acelasi timp o planeta frumoasa, magica.

    ReplyDelete
  10. GFC: Anndrei
    Facebook: Andrei Cioată
    Share: https://www.facebook.com/andrei.cioata.5/posts/534261596720175

    Hm, cum văd eu planeta lor? Habar nu am. O planetă doar a lor, a lor și atât. Sau, ca să fiu clișeic, deși urăsc clișeele, o planetă roșie, fără atmosferă, ei doi având pe cap tuburi dintr-alea de astronauți, plină de pericole și extratereștri cu inșpe mii de tentacule. Sau planeta lui Starfire, tipa din „Teen Titans”, era ceva cu „Tamaranian”. În fine! Nu știu, aș vrea să descoper planeta lor, am citit multe recenzii bune legate de această carte, așa că aș fi extrem de fericit dacă aș avea posibilitatea să o citesc și să descopăr cum arată planeta pe care cei doi, Liliac și Tarver, ajung să trăiască!

    Mulțumesc pentru această șansă, fie ca destinul meu să profite de ea! Succes, drăguț blog!

    ReplyDelete
  11. GFC: Pufulet
    Facebook: Pufulet Vorbaret
    Share: https://www.facebook.com/tuc.puf/posts/372279962936238

    Planeta lor? Cred ca va fi una asemanatoare pamantului dar mai mare si mai interesanta. Apoi se va intampla ceva si planeta va patii ceva si vor fi tot felul de pericole la tot pasul, fiinte ciudate... Cred! Am citit tot felul de recenzii bune si chiar as vrea cartea (cea care m-a convins a fost a ta) pentru ca nu am reusit sa o citesc.
    Iti multumesc pentru concurs, sper sa am noroc!
    Te tuc!

    ReplyDelete
  12. GFC: Maria Moldovan
    Fb : Moldovan Florina
    Facebook :https://www.facebook.com/florina.moldovan.73

    Am auzit multe despre cartea asta si mi-a starnit curiozitatea de la prima recenzie citita .


    Eu îmi imaginez planetă lor că fiind un loc mirific , ceva la care nici nu putem visa .Unde totul să fie diferit şi prin diferit vreau să zic nemaipomenit . Câini şi pisicile să fie mai mult decât simple animale de companie pe care le "aruncăm" când ne plictisim de ele , să aibă aripi şi să fie coloraţi în diferite culori, nu doar cele clasice , să comunice cu aşa zişi "extratereştri" şi extratereştri la rândul lor să comunice cu ei. Să existe o legare între animale -extraterestru , extraterestru- animale. Râurile să fie galbene , iar frunzele albastre , să fie totul mai plin de culoare . Să nu existe aşa de multă tehnologie , iar extratereştri să fie mai paşnici decât noi , la ei să nu existe taxe , şefi şi multe alte tampeni, să fie egali între ei , să aibă motive adevărate să zâmbească .Planetă lor să fi fost cândva că a noastră : plină de persoane egoiste , de generaţii care în mintea lor flutură un singur cuvânt "popularitate".Şi ei au avut parte de poluare şi au folosit resursele neregenelabila la greu , până s-au terminat . Şi atunci văzând în ce situaţie au ajuns şi constatând că nu ar mai avea mult de trăit , au început să se schimbe , să fie mai buni , să încerce să ia din nou legătură cu planetă , aceea legătură pe care o rupseră cu mult timp în urmă. După aproximativ o mie de ani au reuşit în sfârşit să ajungă la o linie de plutire . Făcând mai multe cercetări au descoperit planetă noastră şi au încercat să ia legătură cu noi ,oameni, pentru că au văzut că suntem în acelaşi stadiu în care au fost şi ei şi v-or să ne avertizeze , problema este că luăm acele semnale că nişte ameninţări de invazie, nedandu-ne seama că ei defapt vor să ne ajute să nu distrugem planetă aşa cum au făcut-o ei . Dar aşa sunt oameni distrug şi ignoră tot ceea ce nu înţeleg . Oamini au declarat război extratereştrilor , aceştia enervându-se la culme de răutatea oamenilor au zis "Vor război ? Le dăm noi război." . Lupta s-a ţinut în spaţiu , oameni s-au folosit de arme şi tot felul de rachete , pe când extratereştri s-au folosit de bioenergie . Extratereştri au câştigat ,pentru că ei nu îi omorau pe oameni ci doar le distrugeau armele cu puterea minţi . Când în final oameni nu au mai avut cu ce lupta au fost nevoiţi să-i asculte pe extratereştri . S-au pus deacod în mai multe privinţe şi au reuşit să stabilească pacea .

    Da, ştiu ,am o minte foarte nerationala pentru că îmi place să cred că încă mai există fiinţe cu un suflet bun.








    ReplyDelete
  13. Hmm...planeta ar trebui sa fie una pustie, lipsita de resurse, dar fiind creata ca o prima faza iluzia inimaginabilului generata de prezenta unor fiinte extraterestre.Nu as vedea planeta ca fiind una prospera cu o natura spendida, deoarece mediul ar fi prea favorabil,personajele menajate , cadrul natural fiind cea mai buna arma pentru crearea unei actiuni care sa instige intr-un fel aparitia problemelor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. GFC : Corina Cori
      FB: Corinna Cori
      https://www.facebook.com/corinna.cori.184/posts/613558872087373

      Delete

Post a Comment