Skip to main content

Rețetă: Negresă de post cu sos de mure



        Atunci când mama ta îți spune că trebuie să faci o prăjitură pentru zece persoane care s-au gândit să te viziteze, nu stai și cugetezi și să arunci un ochi în caietul cu rețete. Nu când persoanele respective vin la tine acasă peste trei ore. Mda, nu sunt multe opțiuni. Așa este când te sună cineva și îți spune că i-a fost dor de tine, că nu v-ați văzut de mult și că...ei bine, vine în curând spre tine. Ce să faci, cum să faci să încropești o prăjitură repede, o prăjitură care să sature zece persoane(plus membrii familiei, că, deh, nu poți să te uiți la invitați cum mănâncă și tu să nu guști, altfel spun că le-ai pus otravă, din cauza bucuriei de a-i vedea pe neașteptate)?
        Așadar am pregătiti o negresă simplă, ce se coce în aproximativ o oră(depinde de cuptor).
     
         Ingrediente: 2 căni făină, 4 linguri de cacao, 2 pliculețe de praf de copt, 1 cană de apă, 1/2 cană de ulei, 1 borcan de gem de corcodușe(aprox. 500 gr).
         Mod de preparare: Se combină ingredientele uscate într-un bol, apoi se adaugă ingredientele lichide(inclusiv gemul) și se omogenizează bine. ( din experiență vă spun că eu le-am combinat și pe toate odată, într-un bol, omogenizându-le, deci merge și așa).
          Am pus compoziția într-o tavă(în care se află hârtie de copt, unsă cu ulei) și am copt o oră la cuptor.(Ca să vă dați seama dacă e coaptă faceți testul cu scobitoarea, deoarece nu vă spun la câte grade se coace; prăjiturile se coc diferit, în funcție de cuptorul fiecăruia).

           Am ornat cu alune tocate mărunt și sos de mure.





Comments

  1. Negresele sunt foarte delicioase și pot fi ușor adaptate după preferințe. Poți pune fructe proaspete în ele sau nuci sau ... cam orice! Cel mai mult îmi plac când sunt făcute în forme de muffins :)) .

    ReplyDelete
  2. Ti-am "furat" toate retetele pe care le-ai postat :)) O sa incerc si eu sa vad ce imi iasa.

    ReplyDelete
  3. De cand n-am mai mancat negrese...nici nu-mi mai aduc aminte ultima data. Cred ca o sa iau toate postarile de genul asta la rand si o sa fac un caiet special cu ele. :3

    ReplyDelete

Post a Comment