Skip to main content

Rețetă: Negresă de post cu sos de mure



        Atunci când mama ta îți spune că trebuie să faci o prăjitură pentru zece persoane care s-au gândit să te viziteze, nu stai și cugetezi și să arunci un ochi în caietul cu rețete. Nu când persoanele respective vin la tine acasă peste trei ore. Mda, nu sunt multe opțiuni. Așa este când te sună cineva și îți spune că i-a fost dor de tine, că nu v-ați văzut de mult și că...ei bine, vine în curând spre tine. Ce să faci, cum să faci să încropești o prăjitură repede, o prăjitură care să sature zece persoane(plus membrii familiei, că, deh, nu poți să te uiți la invitați cum mănâncă și tu să nu guști, altfel spun că le-ai pus otravă, din cauza bucuriei de a-i vedea pe neașteptate)?
        Așadar am pregătiti o negresă simplă, ce se coce în aproximativ o oră(depinde de cuptor).
     
         Ingrediente: 2 căni făină, 4 linguri de cacao, 2 pliculețe de praf de copt, 1 cană de apă, 1/2 cană de ulei, 1 borcan de gem de corcodușe(aprox. 500 gr).
         Mod de preparare: Se combină ingredientele uscate într-un bol, apoi se adaugă ingredientele lichide(inclusiv gemul) și se omogenizează bine. ( din experiență vă spun că eu le-am combinat și pe toate odată, într-un bol, omogenizându-le, deci merge și așa).
          Am pus compoziția într-o tavă(în care se află hârtie de copt, unsă cu ulei) și am copt o oră la cuptor.(Ca să vă dați seama dacă e coaptă faceți testul cu scobitoarea, deoarece nu vă spun la câte grade se coace; prăjiturile se coc diferit, în funcție de cuptorul fiecăruia).

           Am ornat cu alune tocate mărunt și sos de mure.





Comments

  1. Negresele sunt foarte delicioase și pot fi ușor adaptate după preferințe. Poți pune fructe proaspete în ele sau nuci sau ... cam orice! Cel mai mult îmi plac când sunt făcute în forme de muffins :)) .

    ReplyDelete
  2. Ti-am "furat" toate retetele pe care le-ai postat :)) O sa incerc si eu sa vad ce imi iasa.

    ReplyDelete
  3. De cand n-am mai mancat negrese...nici nu-mi mai aduc aminte ultima data. Cred ca o sa iau toate postarile de genul asta la rand si o sa fac un caiet special cu ele. :3

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)





Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …