Skip to main content

Rețetă: Budincă de chia "înghețată"




        Aceasta este una dintre cele mai bune pudinci pe care le-am făcut. Este foarte simplă, gustoasă și sănătoasă și regret că am făcut doar o porție, dar era un experiment. Mă gândeam că o să fie bună, doar nu e mare lucru, însă nu știam dacă aromele fructelor sunt compatibile. Au fost, pentru mine. E posibil ca vouă să nu vă placă aceste fructe și nu este o nenorocire, deoarece puteți folosi altele, pe placul vostru.

Ingrediente:
-100 de grame mure congelate
- 100 de grame căpșuni congelate
- semințe de chia

Mod de preparare:
Se pun în blender murele și căpșunile, dar separat(prima dată căpșunile, apoi murele, sau cum doriți). Murele pasate se amestecă împreună cu două linguri de chia, iar căpșunile cu alte două linguri de chia.
În general trebuie să așteptați vreo 10-15 minute ca semințele de chia să se "umfle" și amestecurile să capete consistența unei budinci, dar eu nu am avut răbdare.





Comments

  1. Arata demential!! :3 Observ ca tot iti place sa faci combinatii, dar niste combinatii absolut delicioase!! :D

    ReplyDelete
  2. Da, am un fetis pentru combinatiille astea :))

    ReplyDelete
  3. Vaai, ce delicios arată! :o Yum, yum! Nu am folosit până acum semințele de chia, la ce altceva le mai poți folosi înafară de acestă budincă delicioasă și super arătoasă și cel mai probabil super gustoasă? :))

    ReplyDelete
  4. În principiu le poți adăuga peste salate, în supe, în iaurt, în sucurile de fructe(aici o cantitate mică dacă vrei să rămână tot suc), budinci, în diferite prăjituri. Semințele de chia încheagă în general, adică orice aliment care conține apă, preparatele cu multă zeamă, devin budinci :)) Le poți folosi și la chiftele sau sarmale. Chiar a fost gustoasă! :))

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Cel mai bine e sa le folosesti in budincile de fructe, dar o sa postez si o retete de bomboane in curand

    ReplyDelete
  7. Mersi mult pentru informații, Cristina! :D

    ReplyDelete
  8. De ce-mi faci asta? :(( De jumate de ora salivez la pozele astea :))

    ReplyDelete

Post a Comment