Skip to main content

Rețetă: Budincă de chia "înghețată"




        Aceasta este una dintre cele mai bune pudinci pe care le-am făcut. Este foarte simplă, gustoasă și sănătoasă și regret că am făcut doar o porție, dar era un experiment. Mă gândeam că o să fie bună, doar nu e mare lucru, însă nu știam dacă aromele fructelor sunt compatibile. Au fost, pentru mine. E posibil ca vouă să nu vă placă aceste fructe și nu este o nenorocire, deoarece puteți folosi altele, pe placul vostru.

Ingrediente:
-100 de grame mure congelate
- 100 de grame căpșuni congelate
- semințe de chia

Mod de preparare:
Se pun în blender murele și căpșunile, dar separat(prima dată căpșunile, apoi murele, sau cum doriți). Murele pasate se amestecă împreună cu două linguri de chia, iar căpșunile cu alte două linguri de chia.
În general trebuie să așteptați vreo 10-15 minute ca semințele de chia să se "umfle" și amestecurile să capete consistența unei budinci, dar eu nu am avut răbdare.





Comments

  1. Arata demential!! :3 Observ ca tot iti place sa faci combinatii, dar niste combinatii absolut delicioase!! :D

    ReplyDelete
  2. Da, am un fetis pentru combinatiille astea :))

    ReplyDelete
  3. Vaai, ce delicios arată! :o Yum, yum! Nu am folosit până acum semințele de chia, la ce altceva le mai poți folosi înafară de acestă budincă delicioasă și super arătoasă și cel mai probabil super gustoasă? :))

    ReplyDelete
  4. În principiu le poți adăuga peste salate, în supe, în iaurt, în sucurile de fructe(aici o cantitate mică dacă vrei să rămână tot suc), budinci, în diferite prăjituri. Semințele de chia încheagă în general, adică orice aliment care conține apă, preparatele cu multă zeamă, devin budinci :)) Le poți folosi și la chiftele sau sarmale. Chiar a fost gustoasă! :))

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Cel mai bine e sa le folosesti in budincile de fructe, dar o sa postez si o retete de bomboane in curand

    ReplyDelete
  7. Mersi mult pentru informații, Cristina! :D

    ReplyDelete
  8. De ce-mi faci asta? :(( De jumate de ora salivez la pozele astea :))

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)





Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …