Skip to main content

Rețetă: Raw Vegan Cupcakes


Aseară m-a trăznit o idee fenomenală, întrucât aveam poftă de ceva dulce. Am stat și m-am gândit ce aș putea să pregătesc și mi-am dat seama ca am niște forme de silicon în formă de brioșe pe care nu le-am folosit niciodată. Problema era că nu am foarte multe ingrediente în dulăpiorul meu cu surprize, dar m-am descurcat așa cum am putut, doar de asta mi se spune că am imaginație și sunt inventivă.
Rețeta e foarte simplă și nu necesită ingrediente scumpe(deși, dacă foloseam caju sau migdale, gustul era și mai bun).

Pentru blat:
-5 linguri fulgi de ovăz
- 2 linguri pudră de roșcove
- 3 linguri apă

Aceste ingrediente se amestecă. Eu am pus 3 linguri de apă și compoziția a fost tocmai buni, nici prea tare, nici prea moale. Puteți apă cât să iasă o compoziție pe care să o puteți modela.

Pentru cremă:
- 2 linguri semințe de cânepă hidratate
- 2 linguri semințe de in hidratate
- 3 linguri stafide hidratate în apă caldă
- 3 linguri fulgi de cocos

Am blenduit semințele cu stafidele în apa în care le-am hidrat până am obținut o pastă groasă(nu am folosit multă apă, aproximativ o jumatate de cană de cafea, gen cele de la Iacobs). Am adaugat fulgii de cocos și am amestecat până s-a îngroșat mai mult. Ideea e să nu fie prea moale, altfel curge.
Pentru cei care au, pot pune ulei de cocos pentru a întări crema, dar eu nu am avut.

Am așezat blatul în formele de silicon, apoi am adăugat crema.
P.S.  Brioșele au fost umplute cu cremă, crema nu a fost pusă doar la suprafață.
Am ornat cu câteva coacăze congelate.
Au ieșit 4 brioșe mari din cantitățile de mai sus.




Comments

  1. Folosesc si eu semintele de canepa...imi plac foarte mult....sunt si fan briose asa ca le voi incerca pe acestea cat de curand! Multam!

    ReplyDelete

Post a Comment