Skip to main content

Rețetă: Raw Vegan Cupcakes


Aseară m-a trăznit o idee fenomenală, întrucât aveam poftă de ceva dulce. Am stat și m-am gândit ce aș putea să pregătesc și mi-am dat seama ca am niște forme de silicon în formă de brioșe pe care nu le-am folosit niciodată. Problema era că nu am foarte multe ingrediente în dulăpiorul meu cu surprize, dar m-am descurcat așa cum am putut, doar de asta mi se spune că am imaginație și sunt inventivă.
Rețeta e foarte simplă și nu necesită ingrediente scumpe(deși, dacă foloseam caju sau migdale, gustul era și mai bun).

Pentru blat:
-5 linguri fulgi de ovăz
- 2 linguri pudră de roșcove
- 3 linguri apă

Aceste ingrediente se amestecă. Eu am pus 3 linguri de apă și compoziția a fost tocmai buni, nici prea tare, nici prea moale. Puteți apă cât să iasă o compoziție pe care să o puteți modela.

Pentru cremă:
- 2 linguri semințe de cânepă hidratate
- 2 linguri semințe de in hidratate
- 3 linguri stafide hidratate în apă caldă
- 3 linguri fulgi de cocos

Am blenduit semințele cu stafidele în apa în care le-am hidrat până am obținut o pastă groasă(nu am folosit multă apă, aproximativ o jumatate de cană de cafea, gen cele de la Iacobs). Am adaugat fulgii de cocos și am amestecat până s-a îngroșat mai mult. Ideea e să nu fie prea moale, altfel curge.
Pentru cei care au, pot pune ulei de cocos pentru a întări crema, dar eu nu am avut.

Am așezat blatul în formele de silicon, apoi am adăugat crema.
P.S.  Brioșele au fost umplute cu cremă, crema nu a fost pusă doar la suprafață.
Am ornat cu câteva coacăze congelate.
Au ieșit 4 brioșe mari din cantitățile de mai sus.




Comments

  1. Folosesc si eu semintele de canepa...imi plac foarte mult....sunt si fan briose asa ca le voi incerca pe acestea cat de curand! Multam!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)





Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …