Skip to main content

Lansare Marile surprize ale micului Luxemburg de Marina Almășan





  Editorial Corint lansează miercuri, 7 noiembrie, ora 14:00, la Institutul CulturalRomân (str. Aleea Alexandru nr. 38), volumul Marile surprize ale micului Luxemburg,cea mai recentă carte a omului de televiziune Marina Almăanș.

După ce Marina Almășan a călătorit prin Coreea de Sud, America, Japonia  și China  și a transpus experiența sa într-o serie de volume sincere, a venit rândul Luxemburg-ului să fie descoperit  și povestit.

Volumul  Marile surprize ale micului Luxemburg este un nou dar pe care ni-l face Marina Almășan. În cadrul evenimentului vor lua cuvântul:
- Lilian Zamfiroiu, Ambasador al României la  Luxemburg,
- Paul Steinmetz, Ambasador al Luxemburgului în România,
- Lucian Avramescu, scriitor,
- Mihai Tatulici, jurnalist, Alice Năstase, jurnalist
- Cristian Brancu, realizator TV
- Eugen Cristea, actor la Teatrul Național

Discuția despre noua carte a Marinei Almășan va fi însoțită de o serie de momente artistice susținute de Alexandra Violin, Maria Nagy (Ungaria)  și Eugen Cristea. De asemenea, în cadrul evenimentului va avea loc lansarea colecției prêt-à-porter Lulyon, by Tricotton Junior.


Despre carte: „Cu talentul ei publicistic, Marina Almășan reușete, încă din prima pagină a cărții, să ne captiveze,  valorificând   inteligent   câteva   informații   semnificative.   Dar   și   în   următoarele pagini asemenea informații se revarsă una după alta, în cascadă. Autoarea  știe să informeze, dar și să emoționeze .”
                                                                                     Alex  Ștefănescu, critic literar.

„Cartea pe care o țineți acum în mână se citește «dintr-o suflare», oferind amatorului de călătorii imaginea unui Luxemburg tentant, atrăgător – cum  și este, de fapt, în realitate–  și îndreptat cu fața s spre viitor!  Și trebuie să mărturisesc că pentru mine, cel puțin, volumul de fașă  reprezintă  și un fel de material didactic, având intenția  a-l oferi spre lectură atât prietenilor, cât  și altor persoane mai mult sau mai puțin oficiale care vor veni prin Marele Ducat cu intenția de a zăbovi pe acolo cel puțin 2-3 zile. Pentru că, recunosc, spiritului de observație al Marinei Almășan i-au fost suficiente doar câteva zile pentru a vedea  și releva unele detalii pe care nici eu, trăitor acolo de doi ani încoace   având chiar în «fișa postului» această obligație, nu le remarcasem încă… Felicitări, Marina,  și mulțumesc, totodată!
                                               ”E.S. Lilian Zamfiroiu, Ambasador al României în Marele Ducat al Luxemburgului


Despre autoare:

Marina Almăşan a realizat şi moderat, de-a lungul timpului, emisiuni ce au înregistrat mari audienţe şi au rămas în mintea românilor precum:  Ne vedem la TVR, Ceaiul de la ora 5, Arca   Marinei,  Mulţumesc!,  Planeta   în   jeanşi,  37   grade   Celsius,  Hai-hui. 
În   prezent,realizează   emisiunea  Femei   de   10,   bărbați   de   10 ,  la   TVR2   și   coordonează   site-ul www.femeide10.ro.
La Editura Corint, Marina Almășan a mai publicat: Cu ricșa prin orașul viitorului(2017),  Și eu am descoperit America! (2016)Nici eu nu mai  știu cine sunt (2016), Eu… Japoneză!Jurnal de călătorie la Tokyo (2015)Zgârie-norii din Shanghai (2015), 10 zile la Beijing.Jurnal   de   călătorie   al   unei   vedete   TV (2014)Bombănelile   Marinei (2013)Insomniile Marinei (2012).



Comments