Skip to main content

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:


     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.
     De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.
     Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.

Mod de preparare:

1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore).
2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit.
3. Puneți meiul in blender/ robot de bucătătrie împreuna cu uleiul de cocos, pudra de cacao, îndulcitorul, sarea și esența până ce compozitia devine cremoasă.
4. Turnați compoziția în forme de silicon si lăsațile la frigider 15 minute (ori mai mult dacă aveți poftă de înghețată)



EN:

      I don't know how I reached the conclusion that I can obtain a really delicious chocolate pudding using millet but it doesn't really matter now as the result was just to my liking.
     I usually use millet for a vegan alternative of a dish in our Romanian cuisine ( basically minced meat, rice and different condiments, stuffed in cabbage or vine leaves; I skip the meat, add lots of vegetables and millet so I have  a vegan dish) or I eat it with nutes and dired fruits but this time I tried something new.
     This pudding is extremely tasty, has a powerful chocolate flavor and is refied sugar free and gluten free.

Ingredients:

 

rum essence (optional)
a pinch of salt


How to:  

 

1. Wash millet and soak it for 24 hours (or at least 7 hours).
2. Wash it again, then bring it to a boil on medium heat for aprox 20 minuts or until the liquid is completely absorbed. Stir frequently. When it's cooked, let it cool down.
3. Combine millet with coconut oil, cacao powder, sweetener, salt and essence in a blender or food procesor until you get a creamy texture. 
4. Put the mixture into silicone modls and leave them in the refrigerator until set - for 15 min (or more if you crave ice cream).

Comments

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)





Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…