Skip to main content

Rețetă: Pancakes cu vanilie

RO:

     Hei, hei, long time no see!
     Eu știu exact când parcă prind din nou viață, căci sesiunea este aproape de final, cu puțin noroc laptop-ul meu o să funcționeze din nou, am ieșit din acel urât reading slump și o să am timp să recuperez toate dramele coreene pe care le-am început.
     Până una alta, am reușit să fac niște clătite demențiale, pufoase, gustoase, pe care le-am savurat alături de fructe. Și, permiteți-mi să vă spun, c[ vanilia și fructele au mers de minune împreună.
     De când am descoperit făina de orez am încercat rețete pe bandă rulantă:  negrese, clătite, fursecuri, crackersi și minunății care, spre surprinderea mea, au fost un succes din prima. Dar o să vi le dezvălui pe parcurs, promit!
     Acum, să trecem la treabă!

Ingrediente:

- 4 linguri cu vârf făină de orez integrală
- 4 ouă
- o linguriță extract de vanilie/ esență de vanilie
- o banană pasată
- o linguriță praf de copt
- un praf de sare

Mod de preparare:

1. Banana pasată se bate ușor alături de ouă și esența de vanilie într-un bol.
2. În alt bol se amestecă făina, praful de copt și sarea.
3. Compoziția uscată se adaugă treptat peste cea umedă.
4. Se coc la foc mediu într-o tigaie antiaderentă.

EN:

     Hei, hei, long time no see!
     I know exactly when I came back to life because my exams are almost over, with a little bit of luck my laptop it' s going to work again, I got away from that ugly reading slump and I' ll have enough time to watch all the k dramas I started some time ago.
     I made some amazing pancakes, fluffly, tasty and I ate everything with fruits. And, let me tell you, that vanilla and fruits together works wonders!
     Since I discovered rice flour I tried a lot of recipes: brownies, pancakes, cookies, crackers and other things that, surprisingly, were a succes. But I will post everything one by one, promise!
     Now, lets get to work!

Ingredients:

- 4 tbs whole rice flour
- 4 eggs
- 1 tbsp vanilla extract/vanilla essence
- 1 mashed banana
- 1 tbsp baking powder
- a pinch of salt


How to:

1. Lightly beat the eggs with the mashed banana and vanilla extract or vanilla essence.
2. In another bowl mix the flour, baking powder and salt.
3. Add gradually the dry ingredients to the wet ones and mix until well combined.
4. Cook it on a medium heat in a non stick pan.

Enjoy!


Comments

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)

Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …