Skip to main content

Recenzie: Îngerul Întunecat de Mihaela Strenc



De milenii, Veghetorii îi apără pe oameni de strigoi și de creaturile lumii de dincolo. Ana ignoră regulile ce le obligă pe Veghetoare să-și aleagă tineri la fel ca ele și intră într-o relație cu un bărbat fermecător, dar cu un trecut întunecat. Iubitul ei ascunde însă un secret care o va pune față în față cu cele mai negre coșmaruri ale ei. Acesta este în realitate fiul conducătorului, un Veghetor care a fost izgonit din familie după ce s-a aflat că s-a dedat unor practici interzise. Dar asta nu e cea mai mare problemă a Anei…











     Am citit cartea Mihaelei taman în perioada  în care am cu ochii ba într-un dicționar de mitologie română, ba cu urechea la poveștile pe care mama le știe de la mamaie. Adică, era o perioadă în care mitologia română a fost cu adevărat prezentă în viața mea.  Așadar vă puteți imagina că m-am bucurat foarte mult cititnd cartea Mihaelei, întrucât valorifică, desigur în manieră proprie, mitologia română.
     Povestea este construită în jurul pesonajului Ana, o veghetoare din casa Norilor, care are rolul de a-i proteja pe oameni (cei adormiti) de creaturile răzbunătoare, malefice precum strigoii. Rămasă singură, fără mama ei, Ana este conștientă că trebuie să supraviețuiască, sfaturile mamei fiind mereu prezente în mintea acesteia. O fată simplă, ea nu este diferită de un muritor, cel puțin înfățișarea nu trădează asta, însă făcând parte din aceasta Casă, Ana este datoare familiei sale să își unească destinul cu o persoană asemănătoare ei, altfel își va pierde statutul. Trecând printr-o dezamăgire amoroasă, acesta este deznădăjduită, întrebându-se constant ce se va întâmpla cu ea. A rămas singură, fără familie, fără logodnicul care într-o zi trebuia să-i devină soț, Sebastian, dar cu responsabilitatea statutului ei de Veghetor. Până și aura ei devenise stranie din cauza sentimentelor de tristețe cauzate de plecarea lui Sebastian ce, sinceră să fiu, deși i-am înțeles motivele, nu s-a grăbit să aleagă ce va face cu viața lui. După cinci ani de relație, el realizează că iubirea lui nu are legătură cu erosul, iar Ana pentru el este ca o soră.
     Viața Anei se schimbă radical atunci când, o noapte într-un club o aduce în casa unui străin. Dimineața, aceasta se trezește cu gândurile împrăștiate într-o cameră necunoscută, văzând un bărbat misterios și seducător. Încearcă să se scuze, spunând că acest gen de întâlnire nu o caracterizează și, în graba ei spre ieșire, uită inelul, un simbol care dezvăluie statului ei. Aceasta este clipa în care povestea ia o turnură magică, iar personajele se transformă jucându-se cu destinele altora.
     Relația lor devine mai mult decât o simplă aventură. Există o atracție inexplicabilă pe care Ana nu o dorește, însă îi este imposibil să se împotrivească. Rapiditatea cu care se consumă lucrurile dintre cei doi este chiar stranie, până și Ana observă asta, dar, cu toate acestea, nu este capabilă să refuze. Bărbatul se învăluie în mister, evită anumite întrebări, oferă răspunsuri evazive pe care Ana le consideră oarecum ciudate. Pe deasupra, starei fetei se schimbă: se simte rău, are coșmaruri care-o lasă fără energie și nu știe cum să interpreteze asta.
     Aceste coșmaruri reprezintă primul pas spre aflarea unui adevăru dureros. Nu vreau să vă mai dau alte detalii, tot ce am spus până acum a fost o mică parte, abia după începe povestea cu adevărat. Creaturile își dezvăluiesc puterile, secretele se adâncesc, lăsând-o pe Ana să plutească într-o mare de confuzie. Este o bătaie între emoții, secrete, principii, amenințări, iar Ana este prinsă între acestea.
     Mi-a plăcut romanul, prea subțire pentru mine(am terminat de citit în câteva ore), dar am înțeles că vom avea parte de o continuare, așadar e totul bine.

Mulțumiri autoarei pentru exemplarele oferite. Romanul se poate comanda de AICI.

Comments

  1. Sinceră să fiu, nu am acordat prea multă atenție acestei cărți, dar citindu-ți recenzia e musai s-o pun pe wishlist *.*
    xx

    ReplyDelete
  2. Hei, ai o nominalizare de la mine aici: http://dianamirancea.blogspot.ro/2016/09/leapsa-liebster-2.html ^.^
    xx

    ReplyDelete

Post a Comment