Skip to main content

Rețetă: Cremă/sos de ciocolată cu aromă de halva (vegan)

     Se întâmplă să încerc alimente noi și să nu îmi placă. Desigur, gustul se educă (și asta vă spun din proprie experiență), însă sunt anumite alimente pe care, probabil, nu le voi agrea cât oi trăi. Am gustat și eu tahini; cumpărasem deoarece voiam să fac hummus, dar nu mi-a plăcut aroma absolut deloc. Sincer, îmi părea rău de borcanul cu pasta de susan, mai ales că era natural, fără ingrediente ale căror nume nu le poți nici măcar citi, darăminte pronunța. Prima dată am zis c-o îndulcesc, ca să atenuez aroma respectivă. Mi s-a părut ok, îl puteam consuma pe pâine. Apoi am zis să adaug pudră de roșcove, eram curioasă dacă are un gust plăcut. Și știți ce? A fost cea mai bună decizie pe care o puteam lua. Am obținut o cremă de ciocolată densă, dulce, cremoasă, cu o aromă aparte de halva, o cremă pe care o ador. Absolut minunată! Din fericire, deși este extrem de gustoasă, nu se poate consuma în cantități mari, deoarece vi s-ar face rău, așadar chiar dacă în general aveți probleme cu controlul poftei... acum și să vreți să mâncați foarte mult, nu cred că veți fi capabili.


Ingrediente:

- 250 grame tahini
- 2 linguri de îndulcitor (sirop de arțar, agave, stevie sau miere pentru cei care nu sunt vegani); cantitaea rămâne totuși la alegerea voastră.
- 4 linguri pudră de roșcove.
- *câteva linguri de apă pentru varianta în care doriți să faceți un sos de ciocolată, nu cremă

Mod de preparare:

1. Toate ingredientele menționate mai sus se amestecă bine într-un bol.

Se poate păstra foarte bine la frigider într-un borcan.


E singura poză pe care o am la îndemână; sosul de ciocolată arată cam așa, așadar vă puteți imagina cum arată și crema.


Comments

  1. Hello . Want to share your blog with the world? To find people who share the same passions as you? Come join us.
    Register the name of your blog URL, the country
    The activity is only friendly
    Imperative to follow our blog to validate your registration
    We hope that you will know our website from you friends.
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    Have a great day
    friendly
    Chris
    please Follow our return
    All entries will receive a corresponding Awards has your blog
    ++++
    Bună ziua. Doriți să distribuiți blog-ul dvs. cu lumea? Pentru a găsi oameni împărtășesc pasiunile Saami care, ca tine? Vino alături de noi.
    Înregistrați numele de URL-ul blogului, țara
    Activitatea este doar prietenos
    Să urmeze blog-ul imperativa nostru pentru a valida înregistrarea
    Sperăm că veți ști de pe site-ul nostru vă prieteni.
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    Au o zi mare
    prietenos
    Chris
    Urmați-vă rugăm să ne întoarcem
    Toate intrările vor primi premii corespunzător a blog

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)





Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …