Skip to main content

Rețetă: Batoane energizante (vegan)

  
     Ce faci când ai poftă de ceva dulce, sănătos, dar nu vrei să arunci fiecare bănuț din buzunar pe ingrediente scumpe?
     Citești ce scriu eu, căci, bineînțeles, nici eu nu doresc să cheltui fiecare ban pe ingrediente scumpe.
     Știu foarte bine că multe alimente sănătoase au un preț piperat. Nu spun că orice își poate cumpăra un kilogram de nuci de macadamia, că oricine își permite să mănânce de trei ori pe săptămână somon și lista ar putea continua. Din păcate, asta-i realitatea. Și, vă rog, nu spuneți că dacă omul își cumpără un pachet de 100 de grame de migdale este bine. Nu prea este, dacă vă uitați la prețuri. Desigur, nu contestă nimeni calitatea, dar trebuie să înțelegem că nu toată lumea își permite. Și știu că vedem peste tot rețete gustoase, dar care nu se pot realiza fără ingrediente scumpe. Dacă vă uitați pe blog-ul meu, veți găsi rețete cu ingrediente relativ accesibile, pentru că vreau să poate încerca  toată lumea. Asta nu este o replică agresivă aruncată altor blog-uri, Doamne ferește, doar că eu vreau să postez mai multe rețete cu ingrediente accesibile tuturor. Am văzut zilele astea pe Paprika o rețetă de batoane energizante care arătau extrem de bine, iar de gust... probabil că nici nu ar trebui să comentăm. Însă, jumătate din ingredientele folosite m-ar fi costat în jur de 200 de Ron, dacă le cumpăram în cantități mari (erau diverse nuci, semințe, fructe uscate, extracte naturale și diverse uleiuri). Ok, și ce era de făcut? M-am uitat să văd ce este prin casa, am făcut un calcul rapid și am zis, haide măi, nu am ce pierde, încerc să fac batoanele așa.
     Din trei ingrediente principale și  alte opționale pe care le puteți alege în funcție de gusturile voastre... a ieșit o minunăție. 
     Textura este perfectă, crocantă, iar aroma semințelor coapte o să vă coloreze bucătăria. Se pot păstra în frigider într-o cutie alimentară și să știți că își vor păstra textura crocantă câteva zile bune (asta, dacă rezistă atât de mult). O să scriu și o variantă raw vegan, dar una care nu necesită diverse uleiuri. Sunt în faza în care încerc mai multe rețete. 
     Da, este mâncarea săracului, dar este simplă și gustoasă.


Ingrediente:

- 200 de grame fulgi de ovăz
- 200 de grame semințe de floarea soarelui
- 3 îndulcitor lichid ( sirop de arțar, ștevie, agave; miere, dar aceasta nu este pentru vegani)
- coaja de la o portocală (opțional)
- un praf de scorțișoară 

Mod de preparare:

1. Se amestecă bine toate ingredientele.
2. Compoziția (sfărâmicoasă, care nu se leagă bine) se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
4. Compoziția se presează cu mâinile (dacă se lipește din cauza îndulcitorului, așezați o altă hârtie de copt peste compoziție și atunci presați) până când are o înălțime de aproximativ 1cm (dacă este mai subțire se va arde repede, dacă este prea groasă nu o să fie suficient de crocantă).
5. Se bagă la cuptor până când se rumenește ușor, așa cum se vede în poză (eu am ținut compoziția aproximativ 15 minute, dar stați mai bine cu ochii pe cuptor). 
6. După ce se răcește, se pot tăia batoane.



Comments

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)





Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …