Skip to main content

Recenzie: Zece respirații scurte de K.A. Tucker

RECENZIE:


     Viața lui Kacey a fost distrusă în momentul în care a fost implicată într-un accident de mașină, accident ce i-a răpit părinții, iubitul și cea mai bună prietenă. Acele momente încă sunt vii în mintea ei, însă vrea cu îndârjire de scape de amintiri și să lase trecutul în urmă. Așadar, cu două bilete de autobuz, cu o soră minoră și cu dorința de a începe o viață nouă, Kacey pleacă la Miami.

        Kacey s-a transformat odată cu acel accident. Kacey a murit în acel accident. Actuala Kacey e o tipă rea, ce își revarsă furia pe un sac de box, ce se închide în ea și nu le permite oamenilor să se apropie, considerând că singurătatea este un amic mai bun decât o persoană. Din momentul în care și-a pierdut părinții și persoanele dragi, a devenit o mașinărie. Trecea prin viață, doar ca să treacă, nu avea scopuri și nici motive, îi dorea binele surorii ei și avea impresia că tot ceea ce face este pentru ea. Dacă mă întrebați pe mine ce cred despre ea, o să vă spun că este un personaj de compătimit. Experiența trăită cu patru ani în urmă a marcat-o și nu a eliminat nicio problemă ce o afecta, doar a închis ochii si s-a prefăcut că este bine. Dar nu a mers mai departe, ci a rămas ancorată în trecut prin simplul fapt că îi este teamă de apropiere fizică și emoțională. A fost egoistă până aproape de finalul cărții. Nu s-a gândit nicio clipă că atitudinea rece și modul in care voia sa o protejeze pe Livie nu sunt tocmai corecte. Nimeni nu neagă că îi dorea binele, însă nu și-a dat seama că sora ei avea nevoie ca ea să fie împăcată, fericită și mulțumită de ceea ce au; era singura rudă cu adevărat apropiată și se îndepărta pe zi ce trece. 
Nu am fost de acord cu multe dintre deciziile lui Kacey și nici cu ura pe care o simțea pentru o anumită persoană, deci ea, clar, nu a fost personajul meu preferat. M-a deranjat și comportamentul ei cu privire la Trent. Ea susținea că nu vrea legături amoroase de lungă durată cu nimeni, dar, cu toate astea, atracția pe care o emană Trent asupra ei e incontestabilă. Prima dată se tot învârtea n jurul cozii, indecisă fiind, apoi nu analizează anumite detalii legate de Trent și de viața lui.

        Trent Eemrson, din aparamenul 1D, este vecinul ce îi va aduce trecutul furtunos în prezent și o va obliga să îl înfrunte. Trent reușește să se strecoare în fiecare parte a vieții ei, tachinând-o, ținându-i isonul când face diferite aluzii și nu cedează în fața răcelii ei disimulate. Astfel ca, intențiile lui care par de-a dreptul sincere fisurează un pic armura lui Kacey, așadar, pentru prima data în mulți ani, ea își permite să viseze și să zâmbească. Înainte, Kacey împărțea zâmbete de parcă ar fi costat-o bani, dar acum zâmbește, deoarece simte că este cel mai bun lucru pe care îl poate face. Problema este că și Trent are secrete și, chiar dacă el refuză să le împărtășească, o forțează pe ea să elimine frustrările și ura care o macină.
        Trent, spre deosebire de Kacey, luptă să își recupereze viața distrusă de o singură alegere din trecut și, de asemenea, luptă și pentru persoana care a suferit cel mai mult de pe urma acestei alegeri. Dacă pe Kacey o consider o lașă, pe el îl consider un învingător. 

        Nu știu dacă aceasta a fost intenția autoarei, dar eu am realizat că s-a axat puțin mai mult pe aparențe și pe modul în care acestea afecteză relațiile cu cei din jur. Storm, blonda siliconată, care muncește într-un club de noapte, îi inspiră neîncredere, prostie, falsitate lui Kacey, însă pe măsură ce discută și o cunoaște, descoperă o persoană cu un prezent afectat de alegerile din trecut. Storm este unul dintre personajele de bază ale acestei cărți, ea este mereu alături de  Kacey, deși, ca să fim sinceri, este practic o necunoscută. O acceptă în casa ei, în familie, are încredere în Livie pentru a îi permite să aibă grijă de fata ei, Mia, și îi găsește lui Kacey un loc de muncă în același club în care lucrează, dar un loc de muncă cinstit.
        Gândiți-vă ce s-ar fi ales de Kacey dacă refuza să relaționeze cu vecina ei? Nu și-ar fi permis niciodată banii pe care îi câștiga în acel club, nu și-ar fi făcut prieteni și, cel mai probabil, în curând ar fi rămas fără orice fel de provizii.
         Noua viață și speranțele lui Kacey sunt distruse, din nou, de trecut și singura alternativă rămasă, pentru a se vindeca, este să înfrunte trecutul, înainte să piardă puținii oameni rămași lângă ea.
       Mi s-a părut extrem de amuzantă diversitatea locatarilor din Miami. Kacey și Livie au de-a face cu un proprietar destul de morocănos, cu un tip pervers ce nu-și poate ține privirea unde trebuie, o vecină blondă, siliconată, cu o fetiță mică și tipul frumos din apartamentul 1D. Numai această combinație te face să zâmbești, întrucât nu prea ai idee la ce să te aștepți. 
  
     A fost o lectură extrem de plăcută despre tragedii, singurătate, iertare, acceptare, bunătate, vinovăție, cu personaje ce au gustat din dulcele amar al vieții și nu pot decât să mă bucur că și această carte a fost publicată la editura Epica, ce ne încântă cu multe surprize în ultima vreme.         
         
       
Comments

  1. Super. Am tot citit impresii despre aceasta carte. Sper sa o iau cat de curand.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)

Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …