Skip to main content

Recenzie: Origin de Jennifer L. Armentrout


 "Treizeci şi una de ore, patruzeci şi două de minute şi douăzeci de secunde au trecut din clipa în care uşile s‑au închis, despărţind‑o pe Kat de mine. Treizeci şi una de ore, patruzeci şi două de minute şi zece secunde de când am văzut‑o ultima oară. De treizeci şi una de ore şi patruzeci şi unu de minute Kat era în mâna celor de la Daedalus.
Fiecare secundă, fiecare minut şi fiecare oră care a trecut m‑a scos din minţi.


Acest volum se poate achiziționa de pe site-ul Grupului Editorial Corint. Mulțumesc pentru acest volum și pentru sprijinul acordat.

     Pentru cei care nu sunteți familiarizați cu seria (se poate așa ceva???), o să scriu câteva cuvinte despre volumele anterioare, astfel încât să trecem la ceea ce ne interesează, și anume Origin.
     Seria lui Jennifer L. Armentrout este una dintre cele mai amuzante, haioase și fermecătoare din câte am citit. Te trezești zâmbind după ce citești replicile personajelor, încât este imposibil ca aceasta să nu-ți confere o stare de bine. În principiu, acțiunea este construită în jurul extratereștrilor. Și să nici nu vă gândiți la acei omuleți verzi, ce și-a închipuit Jennifer nu are nici în clin, nici în mânecă legătură cu oamenii verzi din filme. Nu, domnule, aici avem parte de extratereștri care posedă o frumusețe uluitoare, asta pe lângă abilitățile fizice. Și, dacă asta nu ar fi de ajuns, hai să adăugăm și faptul că sunt foarte inteligenți. Uite, combinație! Această serie te face să uiți de orice defect pe care l-ai sesiza în alte circumstanțe, are un farmec aparte și te cucerește de la primele capitole.

     Katy, o fată care adoră să citească, o fată cuminte pe care orice se poate baza, se mută în Virginia de Vest, fiind ferm convinsă că viața ei o să fie cu adevărat plictisitoare. Asta până când îi întâlnește pe Daemon și pe sora lui, Dee. Vecinii ei extraordinar de frumoși îi produc sentimente contradictorii lui Katy. Pe de o parte, Dee este întruchiparea drăgălășeniei, se poartă frumos cu ea și este mereu acolo când are nevoie de cineva. Pe de altă parte, Daemon este exact opusul ei; nu pierde nicio ocazia de a o tachina, îi servește numai replici ironice, parcă vrând să o îndepărteze cu tot dinadinsul de ei. Însă, așa cum ne așteptam, prima impresie nu este mereu adevărată. Pe măsură ce Katy înțelege natura celor doi, Daemon nu se mai poate preface și recunoaște față de Katy că îi este dragă. De aici... începe acțiunea. Să fii extraterestu pe Pământ și să mai ai și organizații care-ți suflă în ceafă... nu e deloc ușor, iar Katy începe să înțeleagă asta pe pielea ei.
Dacă în primele trei volume am avut de-a face cu Luxeni și Arumi, acum apare un element nou, mai precis Originii.
     Katy este cu mult diferită în acest volum. Fata vulnerabilă, sensibilă și naivă din volumele anterioare este supusă la grele încercări, după ce s-a apropiat periculos de mult de specia extraterestră. Dar cum putea să nu facă asta, când îl iubește atât de mult pe Daemon? Relația ei cu Daemon și Dee, cu lumea nouă pe care a descoperit-o îi dă putere, deși faptul că a fost capturată de o organizație cu planuri ascunse nu-i oferă o perspectivă bună asupra viitorului. Încă din volumul anterior, Katy a început să-și asume responsabilități, vrând să lupte cot la cot cu Luxeni, chiar dacă nu avea nici pe departe forța lor. Totuși, Katy nu vrea să fie o povară. Nu a fost nici pe departe un personaj perfect, dar tocmai asta o face reală. Arumii par niște mici copii pe lângă oamenii din organizație.Aflată în interiorul organizației, Katy este martora unor întâmplări pe care nu și le-ar fi imaginat niciodată. În plus, ea este o parte importantă a ecuației și a planurilor din Daedalus, urmând să afle pe aprcus de ce.

     Deja principala caracteristică a lui Daemon, sarcasmul, umorul, pălește în fața noilor emoții care îl macină. Dacă la început, Daemon era fericire în stare pură, veselie și chef de viață, acum lucrurile s-au complicat și în sufletul lui s-a strecurat teama. El este conștient că se luptă cu oamenii care au planuri mărețe în ceea ce privește rasa extraterestră, dar nu știe mai exact cu ce. Temându-se pentru cei din jur, Daemon încearcă să-i protejeze pe cei dragi, mai ales că nu ar suporta să o piardă pe Katy. Întâmplându-se inevitabilul, Katy fiind capturată, Daemon nu poate sta locului. Apelează la singura modalitate pe care o consideră viabilă, cu scopul de a o recupera pe Katy, se predă organizației cu o singură condiție: să o vadă pe Katy.

     Volumul a fost un deliciu. Momentele hazlii au fost presărate cu momente triste; este un volum al trădării, al pierderii, un volum în care viața tuturor este în pericol, dar, mai presus de toate, este un volum care vorbește despre sacrificiu și prietenie. Personajele secundare se integrează complet în lumea celorlalți, având un rol bine stabilit. Există oameni (sau extratereștri) care se pierd în vâltoarea evenimentelor, care trădează, însă sunt alții care apar și care sunt dispuși să ajute. Nu mai este vorba doar despre Luxeni și Arumi, este vorba și despre Origini, o specie periculoasă și nefericită. Sunt secrete și planuri bine ticluite, sunt decizii dificile, momente tensionate, acțiune cât cuprinde, bătălii devastatoare, momente emoționante și un final care nu-mi miroase deloc a bine.
     Așadar, sper că în timp ce citeați recenzia... v-ați și comandat volumul sau întreaga serie!

Comments

  1. Eu....recunosc nu am citit nimic din aceasta serie. De fapt acest gen imi este strain :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)

Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …