Skip to main content

Recenzie: Rivali de Penelope Douglas

RECENZIE:

 
   Madoc și Fallon sunt frați vitregi. Mama ei s-a căsătorit cu tatăl lui, însă nu au o căsnicie fericită, dimpotrivă; cei doi se ignoră, ei îi place să călătorească, iar el se ocupă de afaceri. Copii lor, acum frați vitregi, sunt obligați să locuiască în aceeași casă. Madoc și Fallon se ceartă în fiecare zi, își aruncă vorbe urâte, iar reproșurile apar mereu. Totuși, dacă își petrec ziua certându-se, noaptea ies la iveală alte sentimente. Cei doi au un acord tacit: ziua sunt frați vitregi, se trateză îngrozitor unul pe celălalt, dar noaptea sunt iubiți. Jocul lor se finalizează atunci când părinții  află ceea ce se petrece în lipsa lor.

   Cei doi sunt despărțiti de părinți mișelește.

   Fallon se întoarce după doi doi, vrând să se răzbune. Ea îl consideră pe Madoc vinovat de această despărțire, de suferința pe care a fost nevoită s-o îndure și de pierderea semnificativă a unui lucru ce îi unea. Fallon, fata cu ochelari de tocilară, cea care iubește skateboardingul, se întoarce în casa lui Madoc hotărâtă să riposteze. Are un plan, dar nu reușește să-l îndeplinească în totalitate, întrucât, pe parcus, află cine a fost responsabil de această grea despărțire, iar situația se complică. În scurt timp, Fallon realizează că Madoc a fost o victimă.

   Madoc, prietenul cel mai bun a lui Jared, (Jared este personajul principal masculin din Intimidare de Penelope Douglas) este un băiat popular care poate onține tot ce își dorește. În ciuda aparențelor și a atitudinii inițiale față de Fallon, Madoc nu este un băiat rău. Crezând că Fallon l-a abandonat în urmă cu doi ani și le-a spus părinților minciuni despre relația lor, Madoc are sentimente contradictorii față de ea. Pe de o parte, prezența ei în casă îl ațâță și toate momentele frumoase parcă se revarsă peste el. Pe de altă parte, furia clocotește în el, furie îndreptată spre Fallon.

   Nu am avut de gând să scriu recenzia acestei cărți. De ce? Nu mi-am putut forma o părere concretă în ceea ce o privește. Nu spun că nu mi-a plăcut, dar nici nu pot afirma că mi-a plăcut mult, așadar nu știam cum să procedez. Deși am citit cartea în urmă cu o săptămână, tot nu am reușit să îmi pun gândurile în ordine. Rivali este o carte drăguță, există o poveste care poate fi condamnată de mulți, există și persoanje zbuciumate, confuze, dar și personaje pe care le-am întâlnit în Intimidare. Acum, cred că marea mea problemă cu această carte este legată de personajele principale, Madoc și Fallon. Jocul de-a șoarele și pisica a fost cam tras de păr. Te urăsc azi, te iubesc mâine. Te urăsc ziua, te iubesc noaptea. Au fost multe scene în care cei doi puteam să vorbească sincer, să clarifice situația, astfel evitându-se multe conflicte. Mi-am dat seama că frumusețea romanului trebuia să fie acest joc între ei doi, însă pe mine nu m-a impresionat. A lipsit ceva, acel ceva care să mă dea pe spate. Nu am simțit nimic citind cartea și, de obicei, când îmi place povestea... mă încearcă un entuziasm copilăresc. În cazul acesta... nu s-a întâmplat nimic. Nu m-a dat pe spate.

   Rivali nu m-a impresionat pe mine, dar s-ar putea să vă placă vouă. Gusturile nu se discută! Dacă vi se pare interesantă, citiți-o, dacă nu vă atrage... ei bine, aveți de unde alege.

Comments

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)

Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …