Skip to main content

Recenzie: Never Never 2 de Colleen Hoover and Tarryn Fisher

“Never forget that I was your first real kiss. Never forget that you’ll be my last.
And never stop loving me between all of them.
Never stop, Charlie.
Never forget.”

RECENZIE:


Recenzia primului volum: AICI     Never Never, al doilea volum al seriei, aduce în atenţia noastră, a cititorilor, mai multe detalii care ne derutează, dar ne şi ajută să realizăm un scenariu propriu. Dacă în primul volum pierderile de memorie a celor doi sunt absolut bizare, în al doilea volum Silas învață care este mecanismul acestora și înțelege că este prins într-o cursă contracronometru. 

     Începutul volumului îl înfățișează pe Silas, care se trezește în mașină absolut debusolat, întrucât nu își amintește nimic, nici măcar numele lui. Ajutându-se de notițele pe care el și Charlie le-au scris, acesta reușește să își adune gândurile. Însă Silas nu are timp să se lamenteze, deoarece Charlie a dispărut și sora ei consideră că el ar trebui să știe ce s-a întâmplat cu aceasta. Silas înfruntă multe probleme, e nevoit să discute cu persone pe care le cunoaște, însă nu își amintește cine sunt acestea; este precaut, încearcă să se eschiveze( orice cuvânt greșit, orice ezitare i-ar face pe alții suspicioși în privința lui). E obligat să păstreze aparențele, astfel încât nimeni să nu afle ce se întâmple cu el. În plus, nimeni nu ar crede povestea lui, așadar el nu își permite să comită greșeli. El culege informații cu ajutorul unor notițe, scrisori, jurnale și pune cap la cap evenimente.

     Charlie.... Cu ea este altă poveste. La finalul primului volum Charlie se desparte de Silas și dispare. Acum o descoperim pe Charlie închisă într-o cameră, ce se presupune a fi a unui spital. Fiind constant obligată să consume pastile, Charlie este complet desprinsă de persoana ei. Nu își amintește nimic, precum Silas, doar că ea este și captivă într-un loc necunoscut. Deși nu are habar cine este, ea își dă seama că ceva nu este în regulă, că acesta nu este un spital și că ea nu este o pacientă. Singurul lucru ce îi amintește de viața ei, dacă pot spune așa, este visul: Charlie îl visează pe Silas.

     Acțiunea nu evoluează mult în acest volum. De fapt, ne sunt prezentate fragmente din trecut, având în vedere că singura opțiune a lui Silas de a descoperi cine e Charlie și unde ar putea să fie sunt acele scrisori. Cred că acele scrisori sunt amprenta lui Colleen asupra cărți(nu este singurul detaliu care amintește de modul ei de a scrie, însă mi-au captat atenția). Personajele, Silas și Charlie, mi se par ale lui Colleen, mi se pare că ea le-a construit. Nu m-am plictisit absolut deloc, chiar dacă totul se învârte în jurul acestei amnezii și nu se întâmplă ceva extraordinar în volumul acesta, a fost o plăcere să citesc, dialogul a predominat și a impus un ritm dinamic. Descrierea a cam lipsit, dar nu pot spune că a fost un minus. Prea scurt a fost volumul, asta e nemulțumirea mea(nemulțumire apărută și la primul volum). Finalul m-a lăsat în pom(situație similară în ceea ce privește primul volum) și chiar sper ca ultimul volum să fie mult mai consistent.
Eu am reușit să dezvolt o terorie în privința celor doi, însă nu sunt siugră că am dreptate.

Comments

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)

Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …