Skip to main content

Recenzie: Pe strada Jamaica de Samantha Young

 
RECENZIE:

 

     Pe strada Jamaica de Samantha Young este o carte ce te va face sa râzi în hohote, cu personaje spumoase, încărcate de personalitate, cu replici funny care-ți vor aduce zâmbetul pe buze, dar, dincolo de aceste lucruri, este o carte despre nesiguranță, neîncredere, despre un drum al acceptării de sine. Poate, principalul subiect al romanului este această neîncredere la care toți suntem supuși într-un moment al vieții. Societatea, în care există anumite standarde ale frumuseții, îl determină pe omul obișnuit să se evalueze într-un mod greșit, spun eu. Astfel, apare neîncredere în sine, pornind de la aspectul fizic. În general, neîncredere se acutizează și acaparează mai multe aspecte, până când omul începe să creadă că este nedemn de multe lucruri. Mie mi s-a părut foarte bun modul în care autoarea a îmbrăcat acest subiect. La prima vedere, romanul, foarte amuzant cum spuneam, nu te lasă să vezi esența. Crezi că este o carte foarte funny, cu replici mortale și personaje pe care ai vrea să le cunoști în viața reală, pentru că sigur ai avea o viață fericită, dar, mai presus de toate, cartea prezintă parcurgerea unui drum al maturizării, într-un fel; acceptarea propriei persoane, cu defecte și calități, este un semn al maturizării. Datorită faptului că este abordat acest subiect, Pe strada Jamaica o să rămână adânc întipărită în sufletul meu.


     Olivia este o fire cu adevărat sociabilă, iar prietenii eu știu asta foarte bine. Este capabilă să glumească și să dea replica oricărei glume, indiferent cât de ostentativ sexuală este, așadar, la prima vedere, ați putea crede că nimic nu o intimidează. Ei bine, nu este deloc așa! Încrederea ei este prezentă numai când este în preajma prietenilor. Ușurința pe care o denotă atunci când îi întoarce replicile lui Nate, prietenul ei cuceritor, ar trebui să o caracterizeze drept o persoană care poate face față oricărui bărbat. Însă aparențele înșală. Timiditatea care se accentuează când este în fața persoanei de care este atrasă este rezultatul neîncrederii. Olivia nu se consideră o fată frumoasă, nici măcar o fată draguță. Nu este mulțumită de fizicul ei și îl consideră un impediment în calea începerii unei relații amoroase. De altfel, nici lipsa de experiență cu bărbații nu o ajută prea mult.



     Nate, pe de altă parte, este întruchiparea farmecului, iar dovadă stă faptul că orice fată îi cade în plasă. Singurul lui principiu: niciodată nu își va lua un agajament față de o fată. Chiar dacă acțiunile lui sunt discutabile, Nate este un băiat cumsecade, un prieten bun, care știe să asculte, să dea sfaturi și să fie alături de cei dragi. El s-a apropiat de Olivia rapid, considerând felul ei de a fi atrăgător. Au o amiciție strânsă, care nu seamănă deloc cu o prietenie pentru cei ce privesc din exterior. Așadar, datorită afecțiunii dintre ei doi, Nate se oferă să o inițieze în arta seducției.



     Amândoi au impresia că pot menține distanța necesară, că nimic nu se va schimba în ceea ce privește prietenia lor, că după ce Olivia o să depășească nesiguranță și neîncrederea totul o să revină la normal; prietenia lor va continua fără probleme, fără complicații și discuții inutile. Niciodată nu se întâmplă conform planului, nu?  Pe măsură ce sentimentele Oliviei se dezvoltă, Nate se îndepărtează și semnale contradictorii se strecoară în comportamentul lui. Nate este bântuit de un trecut la care nu dorește să renunțe, iar acest lucru l-ar putea costa fericirea. Olivia vrea să fie marea iubire a cuiva, așa că nu acceptă un compromis. Este totul sau nimic.

     Finalul rămâne să îl descoperiți voi, însă eu recomand cartea din tot sufletul. O să râdeți, însă o să reflectați asupra multor aspecte din viața voastră. Nu lipsesc nici personajele din primele două volume, astfel  veți vedea cum a evoluat viața lor și ce planuri au. De asemenea, se pregătește teritoriul pentru următorul volum, volum ce are în prim plan o nouă poveste de dragoste cu năbădăi.

Comments

  1. Nu am citit-o dar o am pe lista. De fapt intreaga serie pentru ca stiu ca sunt 3 carti.
    Frumoasa recenzia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc!
      Sunt mai multe carti si sper sa fie publicate toate. Le recomand cu drag!

      Delete

Post a Comment