Skip to main content

Rețetă: Brioșe de ciocolată (vegan)

RO:



Ingrediente:
- 100 de grame fulgi de ovăz
- 100 de grame de fulgi de nucă de cocos
- 100 de grame de semințe de cânepă măcinate fin
- 2 linguri semințe de chia
- 2 banane
- 2 linguri de cacao
- 7 albușuri de ou
- 100 ml apă

Mod de preparare:
1.       Lăsați semințele de chia în apă pentru 10-15 minute(semintele vor absorbi apa si va rezulta un fel de 'gel").
2.       Apoi, amestecați toate ingredientele într-un robot de bucătărie sau un blender.
3.       Așezați compoziția în forme de silicon.
4.       Brioșele se țin la cuptor aproximativ 35 de minute, la 180 de grade.


Pentru varianta vegană:  renunțați la albușurile de ou, dar adăugați 100 ml lapte vegetal(nuci, migdale, caju, cocos) și o banană la ingredientele deja enumerate. În ceea ce privește gustul sau consistența, nu este nicio diferență.


EN:



Ingredients:
- 100 gr roalled oats
- 100  gr coconut flackes
- 100 gr finely chopped hemp seeds
- 2 bananas
- 2 tbsp chia seeds
- 2 tbsp cacao
- 7 white eggs
- 100 ml water

How to prepare:
1.       In a bowl, mix 2 tbsp chia seeds with 100 ml water and let it sit for 10-15 min until your water is a "thick gel".
2.       Then, mix all the ingredients in a food procesor or a blender.
3.       Put the mixture into silicon forms and bake it for 35 min at 180 degrees.

Vegan version: don't use white eggs, but add 100 ml vegetal milk(almonds, walnuts, coconut, cashew) and another banana. The consitency and the taste is the same, there is no difference between vegan and nonvegan cupcakes.





Comments

  1. Frumoasă prezentare. La prima vedere brioșele nici nu par făcute din ingrediente ,,sănătoase". :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asta e ideea. Cine vrea sa renunte, macar partial, la mancarea nesanatoasa, trebuie sa invete sa gateasca in asa fel incat sa isi satisfaca poftele de dulce, dar sa foloseasca ingrediente sanatoase. :) Daca mananci "chestii" sanatoase, dar care nu iti plac, nu o sa adopti niciodata un stil de viata sanatos.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)





Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …