Skip to main content

Recenzie: Timpul Îndrăgostiților de Tammara Irleand Stone

RECENZIE:

        Povestea Annei și a lui Bennet continuă în același ritm frumos, simplu, relaxant, ce cucerește inimile romanticilor. Aparent, această serie este lipsită de profunzime, însă trebuie apreciat sentimentul de pace pe care îl conferă cititorului. Într-o lume în care sunt la mare căutare poveștile de dragoste tumultoase, Iubire dincolo de timp și Timpul îndrăgostiților sunt lecturi binevenite, deoarece nu se distrează cu sentimentele tale, ci îți permit să savurezi cu drag întâmplările prin care trec cei doi protagoniști.

        Tammara scrie o poveste despre dragoste și ne arată că, indiferent de vreme, sentimentele sunt la fel și se manifestă cu aceeași intensitate.

        Talentul lui Bennet îi permite să călătorească în timp, astfel încât să se bucure de prezența Annei, fata din Chicago, 1995, pe care nu ar fi trebuit să o întâlnească niciodată, însă, de când sora lui a revenit acasă, darul său s-a limitat. Acesta poate rămâne în trecut doar pentru scurte perioade de timp și e obligat de circumstanțe să piardă momente importante din viața lui, în prezent, fapt ce complică lucrurile și îi împiedică pe cei doi să fie împreună cu adevărat. În plus, prezentul Annei(din 1995) și cel al lui Bennet(din 2012) nu se oprește, nimic nu stagnează și totul se derulează într-un mod natural, fără ca cineva să aibă puterea să oprească acest lucru. Bennet are prieteni, Anna are prieteni și este posibil ca pentru amândoi să apară pretendenți. Oare distanța care îi desparte are o portiță de salvare pentru ei? Cum ar putea relația lor să se finalizeze într-un mod pozitiv dacă timpul nu poate fi sfidat?

        Bennet deține un talent incredibil, el este capabil să călătorească în timp, dar sunt și niște reguli după care se ghidează și, odată încălcate, se produc schimbări majore, ce modifică cursul firesc al lucrurilor. Din moment ce Bennet exagerează cu ale sale călătorii în timp și schimbă cursul firesc al lucrurilor de prea multe ori, apar efecte negative ce-i slabesc talentul, însă și mintea, memoria.

        Am și câteva bile negre pentru această carte. Unele momente m-au plictisit, întâlnirile dintre cei doi nu sunt uluitoare și, câteodată, nu te mulțumesc îndeajuns încât să citești în continuare. Călătoria la Paris nu m-a impresionat, dimpotrivă, chiar m-a plictisit nițel(problema pot fi eu, deoarece nu sunt înnebunită după Paris și tot acel clișeu al îndrăgostiților; sunt locații frumoase în Franța, dar se exagerează mult prea mult, dacă mă întrebați pe mine). O altă bilă neagră este cauzată de lipsa explicațiilor. Am impresia că autoarea nu a știut cum să scoată la capăt povestea(pentru a avea un final fericit) și a terminat totul într-o notă drăguță, dar neclară. Se voiau mai multe explicații; doream să știu cum ar fi putut ei doi să aibă un viitor împreună(așa cum se zice, având în vedere finalul primei cărți, dar și anii care îi despart). Asta, chiar nu m-a mulțumit, lipsa de preocupare pentru asemena detalii.

          Părerea mea este că, această carte merită să fie citită, mai ales dacă aveți nevoie de o lectură ușoară, deloc complicată, care să vă relaxeze. De asemenea, mărimea cărții o face ideală pentru a fi purtată în geantă/ghiozdan, deoarece nu ocupă mult loc.

Comments

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)

Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …