Skip to main content

Recenzie: Diamantul de la miezul nopții de Sarah J. Maas

 RECENZIE:
        Al doilea volum al seriei, scrisă de Sarah J. Maas, ne introduce într-o lume crudă, complexă, unde există planuri secrete și dorința de răzbunare. Personajele principale sunt supuse unor încercări grele care le vor influența traiectoria, propria viața, dar și destinul noilor prietenii care se înlănțuiau.Din cauza avariției, se pierd suflete și sentimente pure, pentru că toți sunt sfâșiați între datorie, promisiuni, onoare, iubire și ură. Diamantul de la miezul nopții ne permite să avansam în călătoria noastră spre a înțelege intențiile regelui Adarlanului și mijloacele prin care se străduiește să câștige stăpânirea asupra lumii. Elemente de noutate surprind traseul Celaenei, ea fiind împărțită în frânturi ale trecutului, ale prezentului și ale viitorului(dacă va exista vreunul pentru ea). Creaturi magice își demonstrează puterea, umblând libere prin palat; Elena, una dintre reginele Adarlanului este, iar, învăluită în mister; rebelii fac orice pentru a-l distruge pe rege. Magia reapare, mai frumoasă, mai sălbatică decât oricând. Dar oare...cine o posedă?

         Celaena este o persoană destul de calculată și, deși a câștigat titlul de asasin al Adarlanului, iar regele a însărcinat-o în mod tiranic cu anumite cerințe, inima ei nu s-a împietrit. Dominantă și totuși vulnerabilă, Celaena disimulează în fața regelui și încropește un joc periculos, pentru a-și salva sufletul: ea nu ucide nicio țintă aleasă de rege, însă îi avertizează și le sugerează să-și însceneze propria moarte, apoi să plece departe sub altă identitate. Chiar dacă viața sa e în pericol, din cauza alegerilor importante referitoare la personajele din mediul întunecat al Adarlanului, Celaena nutrește sentimente sincere, uneori tulburate de îndoială, față de Chaol, căpitanul regelui. Relația lor evoluează, de la prietenie, la iubire, iar această afecțiune este demostrată de întâmplările prin care trec împreună. Sălbăticia ei și antrenamentul și-au spus cuvântul într-o parte a acestei cărți și, recunosc că, nu a fost deloc agreabilă; ar trebui să fie capabilă să-și controleze foarte bine emoțiile pentru a obține ce dorește. Celaena nu s-a schimbat foarte mult; m-aș fi așteptat la asta, având în vedere că acesta este al doilea volum. Încă o văd ca pe o persoană în care nu poți avea foarte multă încredere: cum simte că este dezamăgită de cineva, dă fuga la alta. Nu este un comportament demn de o persoană de temut ca ea.

        Dintre cele două personaje masculine ce o curtau pe Celaena, l-am plăcut de la început pe Chaol( și nu mă așteptam). Chaol nu și-a arătat imediat sentimentele pentru asasina periculoasă și nu a lăsat garda jos, știind cât de abilă  este; acest detaliu l-a ridicat în ochii mei, întrucât un căpitan trebuie să fie precaut. El a fost capabil să aștepte, să nu intervină în viața ei prin gesturi care s-o cucerească în mod voit; Chaol și-a păstrat atitudinea, felul de a fi și, prin fiecare gest mărunt, caracteristic lui, a determinat-o pe Celaena să-l îndrăgească.  Din punctul meu de vedere, în acest volum, s-a comportant extrem de bine, indiferent de ceea ce cred alte personaje principale(Celaena). Întâmplările din viața lui tocmai au devenit dureroase, însă și-ar da sufletul pentru a simți aceea durere, din nou, dacă Celaena ar fi alături de el.

        Cât despre Dorian...La un moment dat, resimțim și evoluția lui. Pare mai interesat de ceea ce vrea tatăl său să distrugă, încearcă să privească totul cu mintea limpede și să nu acționeze din impuls sau din gelozie. Se preocupă de noile descoperiri, cititind, cercetând. Faptul că nu reneagă în totalitate lucruul ce l-a acaparat este un pas prin care a câștigat un strop din aprecierea mea.

        A fost un volum frumos, în care secretele par să se adâncească tot mai mult. Ființe misterioase, pierderi tragice, inimi distruse și încredere spulberată, toate acestea se regăsesc în Diamantul de la miezul nopții, intrigându-ne, punându-ne pe gânduri. Celaena se îmbracă în sânge pentru dușmanii ei.

Comments

  1. Incepi sa ma intrigi si cu seria aceasta si asta nu este bine deloc!! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca iti este cumva de folos, iti spun ca mi-a placut seria pana cum, dar nu sunt neaparat multumita. Adica, daca ar fi sa aleg intre seria asta si, spre exemplu, seria Grisha, as alege fara doar si poate Grisha.

      Delete

Post a Comment