Skip to main content

Brioșe sănătoase cu afine

 RO

Ingrediente:
  • 7 albușuri de ou
  • 50 de grame de ovăz
  • 1 lingură de fulgi de cocos
  • 25 de grame de fructe de pădure(am folosit afine)
  • 75 de grame de iaurt grecesc(Olympus, 2% grasime)
  • 2 linguri de nucă românească măcinată fin
  • 1 lingură și jumătate de semințe de chia
  • miere după gust

Mod de preparare:
  • Se blendează totul(exceptând afinele), până este omogenă compoziția . 
  • Se toarnă compoziția în formele de brioșe(dacă nu sunt de silicon, ungeți-le cu ulei de cocos, deoarece are o aromă plăcută).
  • Se așează afinele peste brioșe.
  • Se țin la cuptor 30-35 de minute. Sunt gata când devin aurii. Cel mai bine este să faceți testul cu scobitoarea.
Au ieșit 8 brioșe.


EN

Ingredients:
  • 7 white eggs
  • 50 grams of rolled oats
  • 1 tablespoon of coconut flakes
  • 25 grams of blueberries
  • 75 grams of  greek yogurt(Olympus, 2% fat)
  • 2 tablespoons of finely chopped nuts
  • 1 tablespoon and a half of chia seeds
  • honey

How to prepare:
  • Blend all the ingredients without the blueberries.
  • Put the mix in your silicone forme.
  • Add, on top, your blueberies.
  • Bake it for 30-35 min, until they get golden.



Comments

  1. Arată minunat! ^_^ Una dintre rezoluțiile mele pentru 2015 este să nu mai consum mult zahăr și produse de panificație deci .. mm, uite ispită aici! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poti sa le consumi pe acestea, sunt un inlocuitor bun pentru briosele deja cunoscute. Sunt chiar sanatoase :)

      Delete
  2. Ce avem noi aici!! :3
    La fel ca si @Cioburi de vise, mi-am zis ca anul acesta o las mai moale cu ispitele astea, dar, din cate observ, nu este nicio sansa. :))

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)





Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …