Skip to main content

Recenzie: Te doresc de J. Lynn

RECENZIE:


         J. Lynn continuă seria poveștilor de dragoste cu romanul Te doresc. Istoria lui Cam și Avery trece în planul al doilea, autoarea dezvoltând relația dintre Teresa, sora lui Cam, și Jase, prietenul cel mai bun al lui Cam.

        Îmi place foarte mult la J. Lynn faptul că, între cărțile ei există o balanță; și în structură există proporționalitate, ce conferă poveștii un aspect plăcut, un aspect ce te mulțumește pe tine, cititorul. Dacă Te aștept avea o notă umoristică și te înveselea imediat prin prisma replicilor lui Cam, Te doresc este învăluită în dramă, secrete și experiențe ce generează transformări la nivel emoțional, lupte cu propria persoană, lupte pentru dreptate și iertare. Te doresc a fost o poveste emoționantă, presărată cu momente hazlii, dar și cu multe situații dramatice.
        Citisem această carte în vară și o așteptam cu nerăbdare la editura Epica, mai ales că voiam să o alătur primului volum, Te aștept.(Arată extrem de bine împreună!)
        Am rămas plăcut impresionată de temele abordate în roman. Experiențele celor două personaje au fost alese cu grijă, însă povestea Teresei, de care se amintește și în primul volum, m-a captivat cu adevărat, având în vedere că, în ultimul timp, s-a adus în discuție subiectul violenței domestice. Teresa și Jase au fost modelați de întâmplările trecute, acestea modificându-le traiectoria vieții. De ce spun asta? Întrucât, acum, percepția lor asupra lumii, a oamenilor și a tot ceea ce îi înconjoară s-a schimbat; cei doi reacționează cu reticență, însă și cu pasiune, sunt măcinați de contradicții(mai ales Jase).

        Admir bunătatea Teresei, dorința ei de a-și ajuta colega, deși era conștientă de pericol și de consecințe. Evenimentele tragice din trecutul ei, faptul că a fost abuzată de prieten, și lașitatea ce o caracterizau atunci(pentru că a ascuns ceea ce i se întâmpla), i-au dat tărie; a învățat că, tăcerea nu este mereu benefică, astfel încât a recunoscut comportamentul unei persoane abuzate de partener. A acționat atât matur, cât și imatur în anumite momente, însă acest lucru plasează personajul într-o realitate asemănătoare cu a noastră. Deși este, pur și simplu, ficțiune, amănuntele de acest gen au contribuit la realizarea unei povești frumoase; am simțit că realitatea crudă a avut un cuvânt de spus în romanul lui J. Lynn.

        În ceea ce-l privește pe Jase...el mi-a trezit sentimente neclare. Am înțeles de la început că este o persoană bună, grijulie, simpatică, iubitoare și intimidantă, dar niciodată nu am priceput/acceptat acest comportament drăgăstos, îndreptat către o persoană pe care, se presupune, că nu o dorești în preajma ta. Adică, ești apropiat de cineva, ești un cavaler, aduci mai mereu brioșe, îți demonstrezi interesul, însă nu vrei să relaționezi la un alt nivel cu persoana respectivă? Jase avea motivele lui, motive neînțelese de mine, deoarece povestea lui nu a fost la fel de marcantă precum cea a Teresei; a fost emoționantă, însă m-a impresionat mai mult suferința ei. Așadar, numai de bine despre Jase, dar ori o iubești și te comporți ca atare, ori n-o iubești și îți iei tălpășita!( Valabil pentru toate personajele ce se vor întâlni cu mine.) Este adăvărat că, un astfel de comportament din partea personajul masculin ține cititorul cu sufletul la gură (Situație similară în One Tiny Lie de K.A. Tucker, recenzie AICI), este, de multe ori, necesară, deci nu ar trebui să comentez prea mult pe această temă.

        Recomand romanul Te doresc de J.Lynn tuturor celor care vor să citească despre iertare, acceptare și puterea de a trece peste orice obstacol, cu scopul de a găsi fericirea.

Comments

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)

Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …