Skip to main content

Rețetă: Clătite pentru Moș Crăciun
        Nu, nu am luat-o razna, știu că, din punct de vedere calendaristic, nu este nici iarnă, nici timpul pentru Moș Crăciun, însă casa mea miroase numai a portocale și asta mă duce cu gândul la Crăciun. În aceste zile nu am avut voie să mănânc anumite alimente(am avut rubeolă), așadar, odată ce m-am însănătoșit, m-am gândit să pregătesc ceva bun de tot. Meritul nu este numai al meu, recunosc faptul că mama a pregătit compoziția pentru clătite, dar ne-am completat munca reciproc: ea a făcut clătitele, eu am făcut umplutura. Nu am reinventat clătitele(au fost făcute din apă, ouă, făină, un praf de sare și puțin ulei), umplutura a fost senzațională(nu zic asta pentru că eu am pregtit-o). Să vedem ce a ieșit!

        Rețetă umplutură(este un fel de sos):
- 2 pliculețe de cafea instant( am primit cafea instant din Irlanda, iar aroma a fost nemaipomenită, însă folosiți orice cafea instant cu aromă puternică; nu se folosește 3 în 1 sau altele, ci cafea instant)
- 2 lingurițe de pudră de roșcove(se găsește la plafar, e aproximativ 7 lei; puteți să folosiți cacao, însă o să fie prea amar sosul)
- 5 lingurițe de miere
- 150 gr nuci mărunțite( 150 gr se referă la nucile deja mărunțite, nu la cele întregi; am folosit 150 în funcție de gramajul celorlalte ingrediente, nu aveam cum să pun multe nuci și puțin sos)
- coaja rasă de la o portocală
- 2 lingurițe de lapte sau 2 lingurițe de apă(eu am folosit apă)
- 1 linguriță de zeamă de portocală


         Se amestecă pudra de roșvoce, cafeaua instant cu zeama de portocală și apa, până ce se omogenizează totul. Se adaugă mierea(se amestecă din nou foarte bine), coaja de portocală, nucile. Nimic mai simplu, continuați să amestecați bine; nu trebuie să existe cocoloașe de cafea și roșcove. Atât cafeaua, cât și pudra de roșcove dau un gust amărui sosului, deci îl puteți îndulci cu miere(mai ales dacă mănâncă cei mici).
        Compoziția de mai sus a fost de ajuns pentru 5 clătite. Dacă devine prea apoasă, e lichidă, dacă adaugați multă apă, nu vă speriați, nu e nicio problemă, nu este nevoie să fie groasă ca o cremă, ca un sos foarte consistent.


 Așa arată sosul.

Comments

 1. Deja imi lasa gura apa! Arata minunat!! <3

  Ps: Mosule, sa nu le mananci pe toate!! :)))

  ReplyDelete
  Replies
  1. A mancat vreo 4 si, din cauza cafelei, nu a dormit toata noaptea :)))

   Delete
 2. Ce drăguț! Yum, yum! Mă bucur că te-ai făcut mai bine :*

  ReplyDelete

Post a Comment