Skip to main content

Recenzie: Prina iubire de James Petterson și Emily Raymond

RECENZIE:
 
        Există unele povești care nu te impresionează prin stilul elaborat, nu te impresionează prin modul complicat de a scrie și de a relata întâmplările, dar tocmai acestora li se datorează impactul emoțional. Simplitatea acestei cărți a fost extrem de vizibilă, nici nu cred că s-a încercat altceva; a fost o poveste, o amintire așternută pe o foaie, o amintire tristă, ce a reușit să se facă plăcută și să transmită emoții pozitive, să te facă să râzi.
       Nu simt că este necesar să discut despre conținut, despre modul în care se desfășoară acțiunea, deoarece descrierea spune aproape totul, iar mica parte ascunsă trebuie să o descoperiți voi.
        La prima vedere, cartea nu te îndeamnă să o citești, nu te atrage într-un mod inexplicabil, cel puțin asta s-a întâmplat în cazul meu, însă aș fi regretat dacă refuzam să citesc. Este o poveste despre călătoriile infinite, acelea care se termină brusc și totuși rezistă o veșnicie. Poate este adevărat că relațiile dintre oameni devin mai puternice atunci când ei sunt legați de un adevăr cumplit, de un secret, de o boală. Pe cei doi protagoniști, i-a legat cancerul, acesta a fost liantul prieteniei lor, conexiunea bolnăvicioasă, dar divină , care i-a unit.
        Totul este relatat într-o manieră veselă, faptele celor doi îți produc râsul, mai ales că diferențele dintre ei sunt foarte evidente; Axi este fata cuminte, iar el este derbedeul care s-a lăsat de școală, care nu dorește să citească nimic, însă e extrem de pasionat de muzica rock. Ea citează din cărți, el spune versurile melodiile. Amândoi sunt diferiți și atât de aproape unul de sufletul celuilalt. Călătoria plină de peripeții ne însoțește aproape pe toată durata cărții, paginile mi s-au scurs în mâna în doar câteva ore și, ajungând la ultimele pagini, trăgeam de ea, întrucât nu voiam să se termine, nu voiam să văd finalul iminent, pe care îl intuisem încă de la început.
        Am fost profund impresionată de sacrificiul-sper că pot să îl numesc așa- pe care Robinson l-a înfăptuit pntru Axi, el a renununțat la o parte importantă din viața lui, din existența lui, pentru a-și îndeplini promisiunea, pentru a-și petrece timpul alături de ea. A fost sprijinul și forța ei, chiar dacă nimeni nu înțelegea de ce o fată bună, deșteaptă ca ea s-a asociat cu un băiat leneș, rău ca el. Asta se întâmpla din cauza aparențelor, străinii nu l-au cunoscut niciodată pe Robison, nici Axi nu l-a cunoscut cu adevărat mereu, el i-a destăinuit informații importante aproape de final.
        Dacă v-a plăcut Sub aceeași stea de John Green, o să vă placă și această carte, cu siguranță. Nu știu cât de bine a prins la noi sau cât de mult a fost lecturată, dar eu consider că merită, grație mesajului, a frumuseții dureroase și sincere din spatele cuvintelor, a antitezei dintre personaje, a dulceții contradicției din sufletul celor doi.


Comments

  1. Recenzia este foarte frumoasa si sunt absolut convinsa de faptul ca si cartea este la fel! ^^

    ReplyDelete
  2. Suna foarte emotionant povestea si sunt sigura ca o sa-mi faca mare placere sa o citesc. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)

Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …