Skip to main content

Rețetă: Brioșe cu vanilie și ciocolată



        Ieri și azi a fost ziua brioșelor la mine acasă(și nu numai). Am încercat câteva rețete și, pentru că au și ieșit, am zis să vă arăt ce am încropit. Acestea sunt brioșele de ieri, iar pe cele de azi o să le postez zilele următoare, sper să am timp. Sunt destul de simple și nu sunt multe poze, dar în postarea următoare o să vă arăt și cum este interiorul brioșelor.

Ingrediente

  • 4 oua
  • ½ cana lapte
  • ½ cana apa minerala
  • ½ cana ulei de floarea soarelui
  • ½  cana zahar
  • 3 cani faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 pliculet praf de copt
  • esenta de vanilie(sau după preferințe)

Preparare:
  • Se amesteca ouăle intr-un bol.
  • Se adauga zahărul și se bate până ce se dizolvă aproape de tot, apoi adăugați  laptele, apa minerala. Se se amesteca pana ce zaharul se dizolvă.
  • Se adauga apoi uleiul, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.
  • Peste acestea se adaugă treptat făina și praful de copt, amestecand incontinuu.
  • Compozitia se pune in forme de briose și se dau în cuptorul încins.
  • Brioșele se coc 30-35 de minute la foc mic(eu așa le-am făcut) sau 20 minute la foc emdiu. Aveți grijă, depinde de fiecare cuptor în parte! Faceți testul cu scobitoarea!
Au ieșit 22 de brioșe.
Eu am făcut și de ciocolată, am adăugat cacao și fulgi de ciocolată în compoziție.







Comments

  1. Hei, Cristina... Știi, chiar nu vreau să te supăr sau ceva, dar ... nu știu cum să zic ... Adică nu vreau să te deranjeze sau ceva, chiar nu... DAR mă primești la tine ? :o Mă adopți ? Te rog mult de tot! :))

    Deci arată atât de bineee, uhhh. Ce poftă mi-ai făcut. Am și eu o negreasă, dar parcă m-ai bune-s astea.Aștept cu entuziasm următoarea postare! ^_^

    P.S: Te-am speriat la început ? hahah. >:))

    ReplyDelete
  2. Gabi daca te-as avea in fata ochilor, ti-as da cu o tava in cap. Ma uitam la inceputul prop si ma gandeam ca cine stie ce imi spui, ma gandeam ca cine stie ce am facut si cand colo? :)) Tu faci misto de mine? :)) Mai, cred ca am mai zis o data, stau la casa, casa mare, curte si mai mare, gradina de 3 ori mai mare...poti sa vii cu tot neamul :))

    ReplyDelete
  3. 22 de briose? Daca vrei le putem imparti "frateste": 15 eu si 7 tu ^_^ :))
    O sa incerc si eu reteta si promit ca ma revansez ;)

    ReplyDelete
  4. S-au dus ca painea calda, abia am prins trei :))

    ReplyDelete
  5. Cei cu moda asta cu brioșele... tot văd pe net... These seem really good! Making me feel guilty! Nooo! No sweets!

    ReplyDelete
  6. Cristina, doar 3? :O Eu as fi fost mai generoasa. Ti-as fi lasat 7 :)))

    ReplyDelete
  7. Cristina, in locul tau, dupa ce le-as fi facut, n-as fi lasat absolut pe nimeni sa se apropie de ele, pana nu mancam macar jumatate. :)))

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)





Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …