Skip to main content

Rețetă: Snow Balls



        Zilele trecute am dat peste un document word de câteva pagini, ce conținea o poveste scrisă de mine cu vreo doi ani în urmă. Nu-mi place să citesc ce scriu absolut deloc, dar mi-am trecut privirea repede peste ea, întrucât acțiunea se desfășura în timpul iernii. Anotimpul meu preferat este iarna, însă trebuie să recunosc că nu mă încântă la fel de tare atunci când mă străduiesc să ajung la școală și îndur gerul prin stația de autobuz. Iarna e frumoasă și magică de acasă, unde te poți bucura de peisaj, uitându-te pe geam, având lângă tine o cafea/ceai sau te poți juca în zăpada cât îți poftește inima.
        Ca să ajung la subiectul postării. Deoarece îmi era dor de iarnă mi-am făcut niște prăjiturele cu aer iernatic, pufoase, albe și răcoritoare. Au fost delicioase și, până am reușit eu să le fac poze rămăseseră câteva, așadar îmi cer scuze pentru calitatea pozelor, nu am avut suficient timp să le aranjez :))

Ingredinte:
- 5 linguri fulgi de ovăz
- 6-7 linguri de fulgi de nucă de cocos
- apă cât să lege compoziția
- 2 linguri de miere

Mod de preparare:
 Se amestecă toate ingredientele într-un bol până se obține o compoziție maleabilă, dar totuși un pic sfărâmiciasă(din cauza fulgilor de nucă de cocos, compoziția nu o să fie complet omogenizată, cleioasă, nu o să fie ca un aluat, dar asta nu e o problemă, întrucât puteți forma bile).
Se formează biluțe în mâini și se tăvălesc prin nucă de cocos.
Puteți pune mai multă miere, puteți adăuga stafide, orice doriți, însă gustul bun e dat de cele trei ingrediente simple și nu cred că ar trebui alterat cu mai multe arome.
Mâine vă voi posta aceeași rețetă cu diferite variații, o să adaug alte ingredinte, la fel de simple, astfel încât să se păstreze, să se simtă fiecare aromă.

P.S. Prăjiturele se potrivesc cu simplitatea coperții acestei cărți: Oameni, îngeri și demoni de Lina Moacă.
P.S. 2 Au fost mai multe prăjituri, dar, cum spuneam mai sus, nu am avut timp să le fac poze, întrucât au fost atacate de hiene





Comments

  1. Foarte util! Mulțumim că ai împărtășit cu noi această postare :* !

    ReplyDelete
  2. Reteta mea are in comun cu a ta aspectul si nuca de cocos. :))) Eu fac bomboane Rafaelo, inafara ca nu pun migadale sau ceva de genu' in interiorul lor.
    Eu folosesc un pachet de unt (pe care il las cateva minute la temperatura camerei, sa se inmoaie), 500 g lapte praf, 200 g zahar pudra si o foaie de napolitana (pe care o sfaramitez). Apoi amestec toate ingredientele si fac mingiute din acestea pe care le-ai facut si tu. Dupa care le dau prin nuca de cocos sau ciocolata, depinde ce am la indemana. :)

    ReplyDelete
  3. andreea, fac si de acelea. De ce sa dau banii pe Rafaelo din comerti cand, pot cumpara ingredientele si pot face acasa o cantitate mai mare la un pret mai mic :)) Cand mai faci sa imi arati si mie cum arata, poti pune o poza pe facebook daca doresti :*

    ReplyDelete
  4. Asta e prima postare care nu-mi trezeste pofta pentru ceva dulce :)) (sunt alergica la nuca de cocos)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)





Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …