Skip to main content

Recenzie: Slam. Din dragoste pentru Layken de Colleen Hoover

Adăugați o legendă

RECENZIE:

        Am cumpărat această carte la câteva zile după ce a apărut la editura Epica, însă nu am vrut să fac o recenzie dintr-un singur motiv. Nu știam dacă trebuie să dau prea mult din casă, nu știam dacă să spun un detaliu important care complică viața personajelor, așadar am renunțat la ideea de a face o recenzie. Apoi, m-am gândit că, dacă eu aș fi un cititor și aș vrea să îmi dau seama dacă mă atrage cartea, dacă merită să o cumpăr, dacă e pe gustul meu mi-ar plăcea să citesc undeva o recenzie mai detaliată, care să mă convingă s-o cumpăr sau nu.

        M-am învățat minte și, pentru ce care nu vor să citească recenzia -da, știu, cum să pierdem cinci minute ca să aruncăm un ochi peste o recenzie- pot să spun că recomand cartea. Deja am citit patru cărți ale acestei autoarea-urmează să citesc Point of Retreat- și nu am niciun dubiu că are un stil extraordinar.

        Layken, o tânără de 18 ani este forțată de împrejurări să se mute din Arizona în Michigan din cauza morții tatălui ei, aceasta pășind brusc într-o viață nouă, unde trebuie să cunoscă oameni noi și să se împace cu situația. În momentul în care ajung la noua lor casă, fratele ei Kel se împrietenește cu un băiat de vârsta lui, Caulder, iar aceste întâlnire între cei doi copii precede întâlnirea dintre Layken și Will.

        Will, vecinul lor, de douăzeci și unu de ani este pasionat de poezia slam-de care Layken nu are habar-, dar, de asemenea, simte o atracție intensă fată de fata care s-a mutat lângă ei, astfel încât întâlnirile lor ajung la un număr destul de mare în doar câteva zile. Nici Layken nu este străină de aceste sentimente față de Will, așadar nu îl refuză atunci când îi cere să iasă la o întâlnire.
Will o duce pe Layken la clubul N9NE pentru a îi dezvălui poezia slam și, în aceeași seara, acesta recită pe scena clubului propria poezie, aceasta făcând-o pe Layken să înțeleagă faptul că părinții lui Will au decedat și, de aceea, tânărul de douăzeci și unu de ani își crește fratele. Niciunul dintre cei doi nu se îndoiește de sentimentele lor sincere și sunt încrezători că această întâlnire nu o să fie ultima.

        Totul se schimbă atunci când Layken înepe școala. Mergând pe coridorul școlii, în căutarea clasei de engleză opțional, Lake este stupefiată să afle că profesorul acelui curs este Will Cooper, vecinul ei.
        Acesta este punctul în care lucrurile o iau razna. Will nu poate să aibă o relație cu layken din pricina statutului de profesor și nici nu poate renunța la slujbă, întrucât veniturile prin care întreține nevoile fratelui său provin din această meserie. Layke se gândise că viața ei o să fie mai bună decât și-ar fi imaginat-o în momentul în care l-a întâlnit pe Will, dar acum nu era sigură că anticipase corect.

        Niciodată nu m-am așteptat, nu mi-am dorit ca autorii să creioneze personaje perfecte, care să ia mereu deciziile corecte, care să dea dovadă de maturitate în cele mai grele momente, care să nu fie egoiste. Nu mi-am dorit acest lucru, deoarece vreau să văd părticica aceea de realitate într-un roman, părticica accea care îmi arată cum evoluează un personaj(sau cum merge ca racul înapoi) pentru ca eu să simt apropierea, atașamentul de realitate. Oamenii nu sunt perfecți și nu gândesc cu mintea la rece în situații critice. Colleen a reușit să creeze personaje cu hibe, dar care și le corectează pe parcurs.

        Au fost pasaje în care Lake era imatură și se gândea cum să-i fie ei bine, nu înfrunta realitatea crudă care a lovit-o, din nou, nu era capabilă să înfrunte boala mamei ei și faptul că o să rămână doar ea și frățiorul ei. Nu se gândea că Will nu poate continua relația cu ea, întrucât se sacrifică pentru fratele lui, Caulder. Nu înțelegea mult și nu voia să accepte, însă comportamentul ei se schimbă pe parcurs și, deși se lasă cuprinsă de durere și amărăciune câteodată, Lake nu renunță, nu se dă bătută. Nu poate să lupte pentru mama ei, dar poate să lupte pentru fratele ei.
        Will, pe de altă parte, pus în aceeași situație, s-a maturizat mai devreme, a preluat responsabilitățe părinților săi și se străduiește să îi ofere lui Caulder tot ce este mai bun. Chiar dacă știe că relația lor e imposibilă, Will continuă să fie alături de Lake și să o sprijine, cu toate că sentimentele lui capătă amploare.
    
       Această carte este o furtună de sentimente și prin fiecare vers al poeziei slam înveți anumite lecții de viață pe care oamenii le deprind cu greu din experiențele proprii. Universul suferinței pe care l-a conturat Collen nu ne-a fost adus, nouă cititorilor, în față pentru a ne scufunda în temeri și regrete, ci pentru a privi mereu înainte.  Amalgamul de emoții dăruite s-a transpus în versurile poeziilor slam și pot spune că poeziile m-au ajutat să cunosc personajele mai mult decât au făcut-o replicile unui dialog.

        Suferință, fericire, iubire, dorință, regrete, forță, tărie de caracter, imaturitate, maturitate, vocea poeziei, puterea cuvintelor, aceste amănunte transformă cartea lui Colleen într-un must-read.

         Slam este o poveste despre suferința care îi unește pe oamenii, despre iubirea care distruge orice bariere, chiar și bariera dorinței, iubirea fiind întruchipată în acest volum în multe moduri precum recunoștiință, prietenie, sacrificiu; este o poveste despre timp și amintiri, o poveste despre viața care te lovește, dar care îți impune să te și ridici, prin faptul că îți aduce oamenii potriviți alături.

P:S! Nu uitați! Recenziile mele sunt bazate pe propriile mele gusturi și pe modul în care empatizez cu anumite personaje, situații, dar dacă vreți să cumpărați o carte nu ezitați să citiți ami multe recenzii.!

       

Comments

  1. Aceasta carte face parte din categoria "fascinata-de-coperta-deci-trebuie-sa-o-citesc". Sper sa ajunga cat de curand in mainile mele :D

    ReplyDelete
  2. Deci, imi place foarte mult faptul ca a fost aleasa aceasta coperta, pe care am votat-o si eu. :3 Povestea personajelor ma atrage foarte mult si sper sa ajunga si pe la mine intr-o zi! <3

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)

Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …