Skip to main content

Recenzie: De 19 ori Katherine de John Green

 RECENZIE:

Am citit Sub aceeași stea.
Am citit Căutând-o pe Alaska.
Am citit Paper Towns.
Am citit De 19 ori Katherine.

      După ce am citit aceste patru cărți ale lui John Green, sesizez că el este un autor al cărui stil este maleabil. Fiecare care pe care am citit-o a urmat un traseu diferit și aici nu fac referire numai la poveste ci și la stil. Dacă în Sub aceeași stea urmăream totul din perspectiva lui Hazel, în Căutând-o pe Alaska din perspectiva lui Mills, în Paper Towns din perspectiva lui Quentin, în De 19 ori Katherine, autorul folosește nararea obiectivă, oferindu-ne o percepție mai amplă asupra universului lui Colin. Recunosc că, pentru mine e mai greu să citesc totul dintr-o perspectivă obiectivă, dar recunosc, de asemenea, că această manieră prezintă mai bine evenimentele trecut decât ar fi făcut-o dacă apela la memoria afectivă.
      Această carte abundă în informații din multe domenii, informații care trec de bariera culturii generale, deci avem câte ceva de învățat.
În carte sunt prezentate două drame: drama geniului Colin ce-și prezice propria decădere și drama dragostei.
Spre deosebire de alte dăți în care scriam o recenzie, acum nu simt nevoia să povestesc desfășurarea acțiunii, ci vreau să mă axez puțin pe personajul principal.
      Colin era părăsit, deoarece,  în mod paradoxal, Colin se simțea inferior, nu avea încredere în el, deși mintea lui era departe de cea a unui om normal. Se considera un fost copil-minune, dar nu un geniu. Preocupările lui în legătură cu viitorul erau de înțeles, însă negativismul în legătură cu acesta și cu capacitățile lui, nu. Tocmai  acestea este motivul pentru care K-19 l-a părăsit. Geniul Colin se lupta cu încercarea de a fi iubit de Katherine. Chiar Katherine cu numărul 19 îi mărturisește că el are nevoie de un robot care să îi spună mereu că îl iubește, are nevoie de o permanentă confirmare, nu de o prietenă. El e prins în nevoia lui de a nu fi părăsit, de a avea pe cineva lângă el, încât nu realizează că e principalul motiv pentru care este părăsit.
      El consideră că lumea se împarte în două categorii: Părăsiții și Părăsitorii, așadar se decide să demonstreze o teorie conform căreia poate prezice cine și când își va părăsi partenerul, însă este foarte greu și realizarea teoriei îi pune la încercare memoria care...se pare că nu este fără cusur așa cum credea.
      Împreună cu prietenul său Hassan pleacă într-o călătorie unde întâlnește alte persoane, iar această călătorie va fi decisivă pentru Colin.
      Va realiza Colin teoria?
      Va afla de ce este mereu părăsit?
      Va găsi în sfârșit pe cineva care să îl iubească așa cum este?
      Sau Colin își va petrece întreaga viață iubind Katherine?
      Rămâne să aflați atunci când veți cumpăra cartea.

Comments

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)

Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …