Skip to main content

Recenzie: Pe strada Londra de Samantha Young

RECENZIE:        De ziua mea am primit cartea  Pe strada Londra o carte pe care voiam să o citesc din momentul în care am terminat Pe strada Dublin și nu se putea să nu scriu câteva cuvinte despre carte.
Johanna Walker, strigată Jo, are un obiectiv clar pe care și l-a strabilit de la o vârstă fragedă: să găsească un bărbat care să le ofere stabilitate financiară ei și familiei. Acest obiectiv nu este atât de greu, întrucât Jo este o fată frumoasă, înaltă, cu un trup subțire, cu părul lung blond-căpșună și care se pricepe de minune la zugrăvit și decorat(ăsta este micul ei secret). Jo se bazază pe aspectul fizic, întrucât condițiile grele de trai au făcut-o să nu termine liceul și să nu urmeze o facultate, iar ea se consideră doar o persoană frumoasă, nu talentată, nu bună la ceva, nu specială. Numai că pentru a-și atinge scopul Jo e nevoită să joacă un rol, să fie fata perfectă, să chicotească, să se îmbrace într-un anumit fel pentru a părea mai matură și potrivită partenerilor săi...destul de maturi, să nu iasă din cuvântul partenerilor de teamă să nu îi piardă, să fie altcineva în momentele petrecute cu partenerii și asta, daor pentru a le ascunde adevărul despre familia ei.
Mama lui Jo este alcoolică, iar ea și-a impus să găsească un bărbat cu bani pentru a îi oferi frățiorului ei, Cole, o viață mai bună. Intențiile lui Jo sunt mai mult decât bune, sincere, ea nefiind aceea pipiță care umblă după banii cuiva pentru a-și cumpăra diverse lucruri, însă impresia pe care o lasă cuiva la prima vedere este una foarte proastă.
       Când îl întâlnește pe Cameron McCabe, la o expoziție de tablouri, aceasta o judecă după aparențe și își formează o opinie nu foarte măgulitoare. Ca să fiu precisă, aceasta o jignește de câteva ori o întâlnește. Mi-a displăcut faptul că a atacat-o atât de dur fără să o cunoască și fără ca ea să aibă vreo vină.
        Cam întruchipa tipologia bărbatul de care Jo se ferea mereu. Era frumos, cu părul blond, înalt, cu ochii albaștri, cu o situație financiară nu prea bună, cu o aroganță enervantă și un vino-ncoa la fe de enervant.
Dar, pe măsură ce încep să se cunoască, Cam descoperă că Jo nu este ceea ce parre, iar Jo descoperă un bărbat în fața căruia nu trebuie să se ascundă.
Cam are puncte minus de la mine pentru că de fiecare dată când el și Jo se certau invoca argumentul trecutului. Nu scăpa o ocazie prin care să îi amintească obiectivul ei și bărbații pe care i-a ales pentru bani. Pe de o parte, el susținea că înțelege de ce a făcut asta, mai ales că ea acceptase să îi povestească totul și să îl considere un prieten și îi tot repeta cât de minunată, talentată, specială este și, pe de altă parte el o blama încontinuu.
        Spre deosebire de Braden și Joss din volumul Pe strada Dublin, aici ama vut impresia că relația dintre Cam și Jo e bazată mai mult pe atracșia sexuală și nu pe sentimente.
        Nu este vorba că mi-a displăcut cartea, dimpotrivă au fost scena care m-au captivat complet, o admir pe Jo pentru curajul și puterea de care a dat dovadă în tot acel timp în care a fost nevoită să se descurce singură cu toate problemele, dar a avut o tentă seacă. M-a enervat la culme comportamentul lui Cam, aceea dualitate a lui, faptul că uneori era reținut în vorbe și a făcut niște chestii pe care eu nu le-aș fi acceptat și a pus în pericol relația lor, deoarece, vezi Doamne, era el confuz și derutat din pricina cuiva.
        În carte ne întâlnim și cu Joss, Braden, Ellie, Adam, Hannah și am asavurat fiecare conversație care îi includea și pe Joss și Braden.
        Ca și o concluzie(ca să nu mă mai lungesc mult, știu că deja am făcut-o), mi-a plăcut acest volum, exceptând anumite aspecte și cred că merită citit.

Comments

 1. Mi-au placut ambele carti din serie, sunt scrise bine, traiesti alaturi de personaje

  ReplyDelete
 2. De mult timp imi doresc sa citesc aceasta carte, sper sa se ridice la nivelul asteptarilor mele.
  In place foarte mult recenzia deoarece este realizata intr-o maniera obiectiva, detasata, ceea ce este de admirat.Se scot in evidenta atat aspectele pozitive cat si cele negative.

  ReplyDelete
 3. Stiu ca sunt 3 carti in serie. Nu am citit nici una dar o voi face. E chestiune de timp doar :)

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)

Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …