Skip to main content

Delirium de Lauren Kate în curând în Romania la editura Nemira
Am aflat de ieri că editura Nemira va publica seria lui Lauren Kate, al cărei prim volum se numește Delirium. Prima data nu am vrut să postez nimic în legătura cu această veste, întrucât eram sigură că toate blogurile vor răspândi vestea, dar am zis că nu am nimic de pierdut dacă scriu și eu despre această noutate editorială, mai ales că este o poveste care mă atrage, într-o mare măsură. Nu știu foarte multe despre ea, dar din ce am auzit și din ce am citit, este o serie care a fost primită foarte frumos de cititori.
Delirium este primul volum al seriei și a fost publicat în ianuarie 2011. Recunosc faptul că am văzut de foarte multe ori coperta pe Goodreads, dar niciodată nu am căutat să aflu mai multe despre carte sau serie. Această serie este o altă distopie, un alt motiv pentru care sunt curioasă; în ultima vreme, distopiile pe care le-am citit m-au cucerit.

Prezentare:

Acțiunea are loc în Portland, Maine, iar cetățenii sunt grupați în orașe care au supraviețuit bombardamentelor din deceniile trecute, iar călătoriile între orașe sunt strict interzise. Orașele sunt protejate de Sălbăticie-teritorii care se presupun a fi distruse în mare parte de bombe- prin garduri electrice.
Guvernul totalitar îi învață pe cetățeni că iubirea este o boală, numită amor deliria nervosa, din acest motiv a fost implementată o operație chirurgicală la care sunt supuși toți cetățenii de 18 ani sau cei care au peste 18 ani. Operația este obligatorie, iar Lena a așteptat operația de mulți ani, deoarece este convinsă, ca și Guvernul de altfel, că iubirea este o boală ce trebuie eradicată.
Totuși, înainte de operație cu câteva luni, Lena se îndrăgostește de un Invalid- un băiat care nu a luat Leacul, adică nu a fost supus operației și trăiește în sălbăticie-, numit Alex. Alex a fost născut în sălbăticie, înafara orașului și îi oferă Lenei posibilitatea de a scăpa de operația care i-ar distruge capacitatea de a iubi.
Aceștia doresc să fugă în sălbăticie, dar sunt prinși întâlnindu-se, Lena fiind închisă până când o să sosească ziua în care va face operația.
Alex o salvează pe Lena, dar le îngăduie celorlalți să îl captureze pentru a fi ea salvată, așadar Lena fuge în Sălbăticie pentru ca sacrificul lui Alex să nu fie în zadar.

Cam aceasta este ideea primului volum care mi se pare foarte interesantă și cred că foarte multe persoane s-au gândit, măcar o dată, la iubire ca și la o boală. Eu nu aș merge atât de departe încât să spun că dragostea ar trebui distrusă ca pe o boală oribilă, dar apreciez ideea originală.
Mă bucur că cei de la editură au păstrat coperta originală. Cartea se poate precomanda și are un preț extrem de avantajos, având în vedere numărul de pagini.

Puteți precomanda cartea de aici: Precomandă Delirium de Lauren Kate

Comments

Popular posts from this blog

Recenzie: Prințesa Mecanică de Cassandra Clare

DESCRIERE:

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.
Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra. Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic. Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.


RECENZIE:

     Am…

Rețetă: Negresă vegană cu nuci și cafea. Vegan, Nutty, Coffee Brownie

RO:

Cea mai simplă rețetă furată de la mama. Am încercat-o de multe ori și am fost extrem de mulțumită.
Aveți nevoie de ingrediente, o cană pe care s-o folosiți la măsurarea acestora și un bol în care să amestecați totul. Contează să folosiți aceeași cană pentru a măsura, restul este istorie :)


 Ingrediente:
- 1 cană făină integrală de orez - 1 cană făină de ovăz - 2 căni de nuci - 1 cană gem de prune (eu am folosit aprox 400 de grame) - 1/2 cană ulei de măsline - 2 lg-ițe praf de copt - un praf de sare - 2 lg îndulcitor (opțional) - 1 cană apă minerală - 2 lg pudră de cacao - 1 lg esență de rom - arahide coapte pentru decor - topping de cafea (1 lg cafea instant, 1 lg sirop de curmale sau alt îndulcitor, un strop de apă)

Mod de preparare:
1. Amestecați într-un bol toate ingredientele. 2.Ungeți tava cu puțin ulei, așezați hârtia de copt și turnați compoziția în aceasta. 3. Lăsați negresa aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit ( Faceți testul cu scobitoarea, dar nu uitați…

Rețetă: Budincă de ciocolată vegană. Vegan Chocolate Pudding

 RO:

     Nu știu cum am ajuns la concluzia că din mei pot să fac o budincă de ciocolată delicioasă, dar asta nici nu mai contează, având în vedere că rezultatul a fost pe placul meu.      De obicei, folosesc meiul la sarmale de post (folosesc mei în loc de orez și adaug multe legume) sau îl consum cu diverse nuci și fructe uscate, însă de data aceasta am încercat ceva nou pentru mine.      Este extrem de gustoasă, cu o aromă puternică de ciocolată și nu are zahăr procesat sau gluten.
Ingrediente: 150 mei crud 300 ml apă  3 linguri ulei de cocos topit 2 linguri pudră de cacao indulcitor natural (eu am folosit sirop de curmale)
esență de rom (opțional) un praf de sare
Mod de preparare: 1. Meiul se spala foarte bine si se pune la hidratat peste noapte ( sau cel puțin 7 ore). 2. Acesta se spală din nou, apoi se pune la fiert la foc mediu în apă pentru aproximativ 20 de minute sau până ce lichidul este absorbit. Amestecați constant. Cand este gata îl lăsați la răcit. 3. Puneți meiul in …